Să ne fie milă de PDL?

De la ”vă zdrobim, vă facem și vă dregem”, propaganda PDL a trecut la ”e un dezastru pentru democrație dacă dispare Opoziția”. Adică, ei.

Mesajul e strecurat discret, fiindcă urmează localele și un atare semnal i-ar întoarce din drum pe unii, încă nehotărâți. Probabil, se va accentua după evaluările postelectorale. Cert este că se invocă mila alegătorilor, pe latura emoțională, în vreme ce rațiunea este îndemnată să analizeze un scenariu post-atomic, în care Opoziția a ajuns la extincție și nu are cine să le pună frână lui Ponta și Antonescu.

 De ce cred că nu-i cazul să ne fie milă? Păi, dacă a supraviețuit sute de ani, n-o să dispară democrația într-un mandat câștigat cu 60-70 la sută. Democrația a mers și când PD ajunsese la 7 procente și va funcționa și dacă ajunge sub 5, că tot nu mai e prag electoral. Pe de-o parte.

Pe de alta, un scor catastrofal pentru PDL e un avertisment serios pentru USL. Cine-o face ca Băsescu și PDL, ca ei să pățească. A păstra în funcție un primar care a furat de a rupt, doar ca să apărăm democrația, e o greșeală. Dimpotrivă, democrația înseamnă să dai socoteală, odată la patru ani. PDL trebuia să se gândească, atunci când sacrifica populația ca să-și apere clientela, că va veni și ziua scadenței. Când se făcea preș la picioarele ”preș”-ului, nu strica să-și amintească de suferințele Lotului CPEx.

Iertarea i-ar putea face pe noii guvernanți să spere că ”merge și așa”. Ce-ar fi să schimbăm foaia?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel