EXCLUSIV  România, UNICĂ la nivel mondial. Elena Mateescu, director ANM: Investiție cu impact MAJOR / video

Elena Mateescu, director general al ANM
Elena Mateescu, director general al ANM

România va găzdui Centrul Regional de Agrometeorologie pentru Regiunea VI Europa. Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat importanţa acestui proiect anunţând că sistemul urmează a deveni operaţional în curând.  

România va găzdui Centrul Regional de Agrometeorologie pentru Regiunea VI Europa. Această realizare s-a obţinut în cadrul Congresului Mondial de Meteorologie din acest an. Demersurile s-au făcut începând din anul 2018. Despre acest proiect, dar şi despre celelalte investiţii care s-au făcut la nivelul ANM pentru ca precizia prognozelor şi avertizărilor să fie cât mai mare a vorbit Elena Mateescu, directorul instituţiei, într-un interviu acordat DC News TV. 

"Se observă, de la an la an, gradul de acurateţe al avertizărilor meteorologice pentru că infrastructura de specialitate de care dispunem în prezent şi mai ales proiectele de modernizare care se află, în prezent, în implementare şi ce pregătim pentru a continua acest program ne va ajuta să devenim din ce în ce mai performanţi în ceea ce priveşte acurateţea şi gradul de realizare al prognozelor şi mai ales al alertelor meteorologice. (…)

Suntem în parteneriat în cadrul unui proiect pentru Sud-Estul Europei în care toate ţările sunt partenere. Este vorba despre crearea unor prognoze care să includă şi informaţii privind impactul asupra societăţii şi trebuie să facem schimbul de informaţii ca fiecare serviciu meteorologic să pună la dispoziţie date privind observaţiile, privind statistica fenomenelor extreme, nu în ultimul rând posibilitatea ca pentru Europa de Sud-Est să fie prima dată de când se elaborează acest tip de prognoze. (...) Urmează să devină operational şi Centrul European de Agrometeorologie pentru Regiunea VI, după cum ştiţi şi am mai anunţat. (...) În plus, vom continua parteneriatele în cadrul centrului cu toate proiectele la care România e parte la nivel european sau la nivel international şi sunt derulate prin Organizaţia Meteorologică Mondială", a explicat Elena Mateescu.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel