Proteste România. Presa din Ungaria: " Guvern respingător și președinte mincinos"

Bogdan Bolojan / 12 feb 2017 / 16:50 Salveaza PDF Comentarii
PROTESTE
PROTESTE

Publicația Budapest Beacon a publicat un interviu cu filozoful ungur G. M. Tamas despre dinamica din spatele protestelor din România. Academicianul a analizat extrem de dur manifestațiile din România și nu a avut cuvinte prea frumoase la adresa Guvernului, PSD-ului și președintelui Iohannis. 

Tamas este născut în România, la Cluj Napoca și a predat la universități de prestigiu precum Columbia, Oxford, Chicago, Georgetown sau Yale. 

Iată ce spune G.M. Tamas, conform publicației maghiare:

"Nu sunt de acord că protestele din România sunt un triumf al democrației. Desigur, corupția este endemică și imensă, dar campania anticorupție este condusă de alte instituții care nu sunt alese, de la procurori la servicii secrete care acționează într-o manieră arbitrară. Dovezile sunt de multe ori declarații ale martorilor care s-ar putea transforma în acuzați dacă nu ajung la o înțelegere cu procurorii. Sunt folosite reguli extrem de elastice în justiție, care ar putea duce o mare parte din populație în închisoare.

Dar asta e nimic. Demonstrațiile sunt alimentate de ura tinerilor liberali de clasă medie față de cei săraci, care sunt priviți ca fiind electoratul partidului de guvernământ, PSD, considerat bătrân, ramolit și barbar. 

Totodată, în România este și un vechi conflit între mediul urban și cel rural, între 'avansata' Transilvanie și 'primitivele' Moldova și Valahia și așa mai departe. Totodată, guvernul este respingător și președintele este un mincinos. Acesta nu este un triumf al democrației, este un triumf al oamenilor pentru accederea într-o clasă superioară și o luptă între hoție, încălcare de legi și clanuri politice," se arată în articolul publicat de Budapest Beacon. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25