Producțiile „Dune” și „Stăpânul Inelelor” vor suferi întârzieri din cauza grevei scenariștilor de la Hollywood

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Alte două producții vor suferi întârzieri din cauza grevei scenariștilor de la Hollywood - „Dune” și „Stăpânul Inelelor”.

Studioul de film Warner Bros (WBD.O) va amâna lansarea planificată în noiembrie a filmului „Dune”, până în martie, a declarat joi un purtător de cuvânt al studioului, deoarece vedetele sale nu pot promova filmul în timpul grevei actorilor de la Hollywood, scrie Reuters.

Decizia dă o lovitură lanțurilor de cinematografe precum AMC Entertainment, Cineplex și Cinemark, care încă încearcă să-și revină după pandemia de COVID-19. „Dune” a fost unul dintre cele mai așteptate filme din 2023.

„Dune: Part Two” va debuta acum pe 15 martie 2024, o dată care fusese rezervată pentru filmul Warner Bros „Godzilla x Kong: The New Empire” și care a fost mutat pe 12 aprilie.

Drept urmare, un film animat „Stăpânul Inelelor”, care fusese programat pentru aprilie 2024, a fost mutat în luna decembrie a anului următor.

În producția „Dune: Part Two” protagoniștii sunt actorii Zendaya și Timothée Chalamet, care continuă SF-ul bazat pe romanul lui Frank Herbert din 1965 despre o bătălie intergalactică pentru controlul unei resurse prețioase. Primul film din serie, lansat în 2021, în timpul pandemiei, a generat 402 milioane de dolari la box office-urile globale.

Mai mulți actori de top au refuzat să promoveze proiecte viitoare de când sindicatul SAG-AFTRA s-a alăturat scenariștilor de la Hollywood și a intrat în grevă la data de 14 iulie.

Greva actorilor a determinat alte studiouri de film să ajusteze programul filmelor în absența celebrităților care să atingă covoarele roșii sau care să își facă prezența la talk-show-uri.

Sony Pictures a modificat strategia de lansare pentru „Dumb Money”, filmul inspirat din povestea investitorilor obișnuiți care i-au depășit pe investitorii de pe Wall Street și s-au îmbogățit cu stocul retailerului de jocuri video și electronice GameStop.

Filmul a fost programat inițial pe 22 septembrie, dar studioul a adoptat o strategie de lansare mai graduală pentru a genera interes din reacțiile publicului, în lipsa promovării clasice asigurate de actori. Filmul va fi ecranizat acum de către un număr limitat de cinematografe din New York și Los Angeles, pe 15 septembrie, înainte de a se extinde în toată țara, pe 6 octombrie.

În general, industria cinematografică din acest an rămâne sub nivelurile de dinainte de pandemie, în ciuda impulsului major din această vară oferit de frenezia „Barbenheimer”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel