Urmărește emisiunea live


Președinta Tanzaniei umilește jucătoarele echipei naționale de fotbal: Sunt prea „urâte” pentru a se putea mărita

Președinta Tanzaniei umilește jucătoarele echipei naționale de fotbal: Sunt prea „urâte” pentru a se putea mărita   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Președinta Tanzaniei umilește jucătoarele echipei naționale de fotbal: Sunt prea „urâte” pentru a se putea mărita / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Samia Suluhu Hassan, președintele Tanzaniei, a umilit jucătoarele echipei naționale de fotbal a Tanzaniei.

Preşedinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a provocat un val de critici în ţara sa după ce a declarat că jucătoarele echipei naţionale de fotbal au „sânii mici” şi sunt prea „urâte” pentru a se putea mărita, relatează digi24.ro.

Samia Hassan a declarat că, deşi trofeele câştigate de echipa de fotbal feminin a ţării reprezintă o mândrie naţională, unele jucătoare nu au nicio şansă să găsească un soţ din cauza felului în care arată.

„Dacă le-am aduce aici şi le-am alinia, despre unele din ele, care au şi sânii mici, ai putea crede că sunt bărbaţi, nu femei”, a spus şefa statului. Hassan a mai adăugat că pentru unele jucătoare „la cum arată, căsătoria e doar un vis”.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia unei întâlniri pe care preşedinta Tanzaniei a avut-o cu membrii echipei de tineret de fotbal masculin (Under-23).

„Comentariul făcut de preşedinta Suluhu Samia referitor la fotbaliste reprezintă o umilire la adresa tuturor femeilor”, a declarat Cahterine Ruge, fostă membră a Parlamentului tanzanian şi actuala şefă a organizaţiei de femei a principalului partid de opoziţie.

În vârstă de 61 de ani, Samia Hassan este prima femeie din Tanzania ajunsă şef de stat în această ţară. Ea a devenit preşedinta ţării în luna martie, după ce l-a înlocuit pe fostul preşedinte, John Magufuli, coronasceptic declarat care a murit oficial de insuficienţă cardiacă, deşi fusese internat în stare gravă cu COVID-19, scrie Publika.

Samia Hassan a devenit prima femeie președinte al Tanzaniei

Samia Suluhu Hassan, vicepreședinte din Tanzania, a depus jurământul, vineri, pentru a prelua funcția și a deveni prima femeie președinte al țării, după moartea bruscă a lui John Magufuli (vezi AICI). 

„Eu, Samia Suluhu Hassan, promit să fiu cinstită și să ascult și să protejez constituția Tanzaniei. Astăzi am depus un jurământ diferit de restul pe care le-am făcut în carieră. Acelea au fost luate în momente de fericire. Astăzi am depus cel mai mare jurământ în doliu”, a spus aceasta, îmbrăcată într-un costum negru și batic roșu în fața demnitarilor la o ceremonie din capitala comercială, Dar es Salaam.

Hassan a urcat la președinție după ce moartea președintelui Magufuli din cauza bolilor de inimă a fost anunțată de guvern miercuri, la mai mult de două săptămâni după ce a fost văzut ultima dată în public.

Conform constituției Tanzaniei, vicepreședintele preia restul mandatului unui președinte care moare în funcție. Magufuli, care a fost ales pentru prima dată în 2015, a obținut un al doilea mandat de cinci ani în octombrie 2020, informează AlJazeera (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel