Samia Hassan a devenit prima femeie președinte al Tanzaniei / FOTO

Samia Hassan a devenit prima femeie președinte al Tanzaniei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Samia Hassan a devenit prima femeie președinte al Tanzaniei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Vicepreședintele Samia Suluhu Hassan a depus jurământul ca președinte vineri, după moartea bruscă a lui John Magufuli din cauza unei boli.

Samia Suluhu Hassan, vicepreședinte din Tanzania, a depus jurământul, vineri, pentru a prelua funcția și a deveni prima femeie președinte al țării, după moartea bruscă a lui John Magufuli (vezi AICI). 

„Eu, Samia Suluhu Hassan, promit să fiu cinstită și să ascult și să protejez constituția Tanzaniei. Astăzi am depus un jurământ diferit de restul pe care le-am făcut în carieră. Acelea au fost luate în momente de fericire. Astăzi am depus cel mai mare jurământ în doliu”, a spus aceasta, îmbrăcată într-un costum negru și batic roșu în fața demnitarilor la o ceremonie din capitala comercială, Dar es Salaam.

Hassan a urcat la președinție după ce moartea președintelui Magufuli din cauza bolilor de inimă a fost anunțată de guvern miercuri, la mai mult de două săptămâni după ce a fost văzut ultima dată în public.

Conform constituției Tanzaniei, vicepreședintele preia restul mandatului unui președinte care moare în funcție. Magufuli, care a fost ales pentru prima dată în 2015, a obținut un al doilea mandat de cinci ani în octombrie 2020, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel