Premierul Ponta – cenzurat de televiziunile de știri

Premierul Ponta m-a făcut ieri mândru că sunt român. În fața unei provocări venite de la Budapesta, dl. Ponta a fost ferm în fața camerelor de luat vederi, prezente la ședința de Guvern. “ Vă cer, domnule ministru de Externe, un răspuns foarte clar că nu acceptăm niciun fel de lecții, ca să nu folosesc un termen nediplomatic – obrăznicii - de la nimeni, despre aplicarea legilor privind funcționarea autorităților locale.(…) Nu trebuie să cădem în capcana unor provocări, dar nici nu vreau să cred că ne dă cineva lecții peste frontieră”, a spus dl. Ponta.

Aici, profesionalismul tuturor televiziunilor de știri s-a oprit. Fiindcă sunt convins că dl. Ponta a mai spus : “cu excepția d-lui Barroso”. De acolo acceptăm orice: și lista cu cele 11 porunci, și MCV-ul foarte bun, și chiar, dacă ne spune dumnealui, arborarea steagului piraților.

În privința detensionării relației București-Budapesta, premierul Ponta are la îndemână o soluție simplă. El trebuie să apeleze la partenerul său de coabitare, dl. Băsescu. Astă-vară, la referendum, premierul Orban i-a salvat d-lui Băsescu scaunul de la Cotroceni, cerându-le maghiarilor din România să nu voteze la referendum. La prietenia strânsă Traian Băsescu - Viktor Orban se poate, eventual, adăuga și al treilea, europarlamentarul Laszlo Tokes. În acest fel, orice tensiune s-ar dizolva în câteva pahare de palincă sorbite în Covasna. Și e normal să fie așa, fiindcă, până la urmă, așa-numitele tensiuni româno-ungare, care au necesitat ferme puneri la punct, nu sunt altceva decât o furtună într-un pahar cu apă...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel