Premierul Dăncilă, dineu cu ambasadoarele acreditate la Bucureşti. Mesaj

Viorica Dăncilă le-a spus ambasadoarelor acreditate la Bucureşti că Guvernul vrea să facă din 2018 un an al investiţiilor.

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus, marţi, ambasadoarelor acreditate la Bucureşti că Guvernul doreşte să facă din 2018 'un an al investiţiilor'.

'Prim-ministrul Viorica Dăncilă a oferit ieri, 17 aprilie, un dineu de lucru doamnelor ambasador acreditate la Bucureşti, doamnelor ministru din Guvernul României şi doamnei primar general al Capitalei, Gabriela Firea. La eveniment a participat, ca invitat special, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Nicolae Dragnea', se arată într-un comunicat al Guvernului, remis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, la eveniment, premierul a vorbit despre bilanţul primelor 100 de zile de guvernare, dar şi despre principalele priorităţi ale Executivului pentru trimestrul al doilea al acestui an.

'Şeful Executivului de la Bucureşti a subliniat că anumite demersuri legislative, care au drept obiectiv impulsionarea investiţiilor publice, se află în faza de finalizare. A amintit Legea parteneriatului public-privat şi legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, menţionând că acestea vor fi elaborate în consens cu directivele europene', se spune în comunicat.

În ceea ce priveşte politica în materie de investiţii publice, premierul a menţionat că Guvernul doreşte să facă din 2018 'un an al investiţiilor, astfel încât cheltuielile publice pentru investiţii vor fi în mod semnificativ mai ridicate'. De asemenea, în cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre accesarea de fonduri europene, fonduri norvegiene şi dezvoltarea unor proiecte bilaterale în domeniul Educaţiei, se precizează în comunicat.

[citeste si]

Guvernul informează că evenimentul de marţi a reprezentat o continuare a dialogului iniţiat la 20 martie cu ambasadoarele acreditate în România, 'unde accentul a fost pus pe măsurile guvernamentale de promovare a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, legislaţia în domeniu, pe capitolul 'Respect şi demnitate pentru femei' din cadrul Programului de Guvernare 2018 - 2020, precum şi pe Convenţia naţională pentru egalitatea de gen: România Paritară'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel