EXCLUSIV  Pandemia încă nu s-a terminat! Gabriel Dina (Pfizer România): Avem o fereastră de timp care se închide până la iarnă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Gabriel Dina, Corporate Affairs and Health&Value Manager, Pfizer România, a atenționat că pandemia nu s-a terminat.

Gabriel Dina, Corporate Affairs and Health&Value Manager, Pfizer România, a vorbit despre Covid-ul lung și reomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind pandemia de coronavirus.

„Știm că riscul pacienților cardiaci de a deceda este de cinci ori mai mare din cauza coronavirus. În plus de asta, mai avem și Covid-ul lung, despre care în lumea științifică se vorbește, dar la noi foarte puțin. Se stimează că 1 din 5 pacienți rămân cu simptome la nivelul unui anumit organ sau mai multor organe în timp. Este un studiu mare publicat într-o revistă de prestigiu care arată afectări când vorbim de boli cardio-vasculare, de boli ischemice, inflamatorii, aritmii, coagulatii.

Cineva a folosit sintagma „din experiența de după pandemie“. Noi suntem încă în pandemie, iar virusul mutează mai abitir și mai mult ca oricând. Diferențele între BA.5 și BA.2 sunt semnificative. Riscul nu este trecut, așa cum spunea directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, în urmă cu o săptămână. Primul punct de acțiune era vaccinarea. Păstrați ritmul și calendarul de vaccinare, astfel încât lumea să fie vaccinată optimal și în special persoanele din grupele de risc. Cred că avem o fereastră de timp care se închide foarte scurt până la iarnă”, a spus, la DC News, la dezbaterea „Știi cât mai are de trăit inima ta?“, Gabriel Dina, Corporate Affairs and Health&Value Manager, Pfizer România.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Primele semne de alarmă ale insuficienței cardiace. Cătălina Arsenescu Georgescu explică și de ce au explodat cazurile de diabet

Insuficiența cardiacă, boala cea mai gravă din cardiologie. Dragoș Vinereanu: ”E consecința tuturor celorlalte boli!” Perspective noi de tratamente

Prof. Univ. Dr. Dragoș Vinereanu, președintele Comisiei de Cardiologie, din cadrul Ministerului Sănătății, a fost prezent la conferința „Cardiologie. Știi cât mai are de trăit inima ta?”, organizată de DC News, unde a făcut numeroase precizări importante.

"Insuficiența cardiacă este boala cea mai gravă din cardiologie, fiindcă este consecința tuturor celorlalte boli. Pe de altă parte, insuficiența cardiacă este cea mai mortală boală din cardiologie.

De altfel, pronosticul pacienților cu insuficiența cardiacă netratată este similar cu pronosticul pacienților cu cele mai grave forme de cancer. Din fericire, în ultimii ani au apărut terapii importante pentru insuficiența cardiacă și mă refer atât la tratamentele cu diferite medicamente pe care le avem la dispoziție, cât și la tratamentele cu diferite dispozitive care ajută inima să aibă o funcție mai bună.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Rafila, anunț despre compensarea unor vaccinuri: Am discutat și cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Dintre medicamentele care au apărut noi, sunt acești inhibitori de receptori de T2, o medicație care a apărut inițial ca o medicație pentru diabetul zaharat și s-a dovedit că are rol important și în insuficiența cardiacă și a devenit o parte importantă pentru tratementul insuficienței cardiace, atât insuficiența cardiacă cu fracție de ejecție redusă, cât și insuficiența cardiacă cu fracție de ejecție pătrată.

Ceea ce e important, și asta încercăm să discutăm acum cu Ministerul Sănătății și cu CNAS, este ca acest tratament să fie disponibil în așa fel încât să poate fi administrat de cardiologi în insuficiența cardiacă, să fie rambursat de către CNAS și ca acest tratament să poată fi administrat în formele precoce, în așa fel încât să nu apară decompensările, spitalizările, complicațiile majore ale insuficienței cardiace.

Am realizat ceva important: Avem această campanie pe care am inițiat-o legată de conștientizarea populației în ceea ce privește simptomele și semnele insuficienței cardiace. Îi mulțumesc maestrului Cotabiță pentru implicarea pe care a avut-o. Ne dorim ca populația să știe cât mai bine simptomele, pentru ca prezentarea la medic să se facă cât mai repede, pentru ca tratamentul să fie inițiat cât mai repede, fiindcă cu cât inițiem tratamentul mai repede în insuficiența cardiacă, cu atât efectele sunt mai bune, spitalizările sunt prevenite și costurile sunt mult mai mici", a declarat prof. univ. Dr. Dragoș Vinereanu, Președinte Comisia de Cardiologie în Ministerul Sănătății (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Lege blocată în Parlament. Florin Buicu: Vă dau un breaking news! A trecut la nivelul Comisiei de Sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel