Pacienți de Covid-19 din India, loviți de o nouă ciupercă mortală, după „ciuperca neagră”

foto pixabay
foto pixabay

O nouă problemă medicală foarte gravă a descoperit în India și face ravagii printre pacienții cu Covid-19.

Conform BBC, un bărbat a fost internat la terapie intensivă într-un spital din orașul Kolkata, în luna mai, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Acesta a fost legat la un ventilator mecanic și a primit steroizi, un tratament salvator de viață pentru pacienții în ultimele stadii ale bolii. Din nefericire, tratamentul i-a redus imunitatea și i-a crescut nivelurile de zahăr din sânge.

După o perioadă îndelungată petrecută la terapie intensivă, pacientul s-a recuperat și a fost gata să meargă acasă. La acel moment, medicii au descoperit că era infectat cu o ciupercă mortală și rezistentă la medicamente. Candida auris a fost descoperită acum un deceniu și este unul dintre cei mai periculoși microbi de spital. Infecția fluxului sangvin este cel mai comun microb din unitățile ATI și are o mortalitate de 70%.

Tot mai mulți pacienți infectați cu Candida auris

„Vedem un număr tot mai mare de pacienți cu infecția aceasta în timpul celui de-al doilea val al Covid-19. Sunt foarte multe persoane bolnave în ATI și multora le sunt administrate doze mari de steroizi. Acesta ar putea fi motivul”, a spus medicul infecțios din Mumbai dr. Om Srivastava.

O rară ciupercă neagră care invadează creierul a făcut ravagii tot în India, tot printre pacienții ATI

Conform The Guardian, situația sanitară din India este extrem de fragilă în timpul celui de-al doilea val de infectări cu coronavirus. Ministerul Sănătății al țării a lansat, duminică, un set de instrucțiuni despre modul în care se tratează infecția. În statul Gujarat, cu 62,7 milioane locuitori, au fost aproximativ 300 de cazuri raportate în patru orașe.

Ciuperca, numită mucormicoză, „este foarte serioasă și are o mortalitate ridicată”, a transmis expertul prof. Peter Collignon din comitetul Organizației Mondiale a Sănătății pentru rezistență la antibiotice și boli infecțioase. „Ai nevoie de chirurgie și multe medicamente pentru a prelua controlul odată ce se instalează”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel