OMS susține vaccinarea copiilor, dar crede că mai întâi ar trebui ca serurile să ajungă și la țările sărace

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că vaccinurile ar trebui oferite cu prioritate țărilor sărace înaintea imunizării copiilor. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de acord cu vaccinarea copiilor și adolescenților împotriva Covid-19, dar consideră că pe primul loc ar trebui să fie distribuirea echitabilă la nivel global a serurilor, informează Politico

OMS a transmis, într-un document publicat miercuri, că țările ar trebui să țină seamă de "beneficiile individuale și populaționale" ale vaccinării copiilor și adolescenților "în contextul lor epidemiologic și social specific".

Deși susține vaccinarea copiilor și adolescenților, concluzia OMS este că țările ar trebui să prioritizeze vaccinarea adulților și distribuirea dozelor în cadrul mecanismului COVAX. La baza concluziei OMS se află și faptul că adolescenţii și copiii prezintă un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19.

În unele țări a început deja și imunizarea copiilor sub 12 ani. 

Ar trebui să se ia în calcul însă vaccinarea completă, inclusiv cu doza de supra-rapel, a adolescenților și copiilor aflați în categoria cu cel mai mare risc, iar abia apoi să se înceapă imunizarea celor care prezintă un risc scăzut de a dezvolta o formă severă, consideră experții OMS. 

VEZI ȘI: 700.000 de persoane din Europa vor muri de COVID-19 până în martie 2022, prognozează OMS

Aproape 700.000 de persoane îşi vor pierde viaţa din cauza COVID-19 până în martie anul viitor în Europa dacă se menţine actuala tendinţă de contagiere, a avertizat marţi Biroul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Prognozele OMS arată că 25 de ţări din regiunea europeană - care include 53 de state din acest continent şi din Asia Centrală - riscă să fie afectate de o criză a paturilor în spitale, în timp ce alte 49 vor fi supuse unei presiuni ridicate sau extreme la secţiile de terapie intensivă (ATI), până în martie 2022. 

Pentru a trăi cu acest virus şi pentru a ne continua viaţa de zi cu zi, avem nevoie de o abordare care să meargă dincolo de vaccin. Acest lucru înseamnă să primim dozele standard şi un rapel dacă ne este oferit, dar şi să încorporăm măsuri preventive în rutina noastră", a declarat directorul OMS-Europa, Hans Kluge, într-un comunicat. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel