OMS, recomandare pentru persoanele de peste 60 de ani, în contextul variantei Omicron

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii face o nouă recomandare pentru persoanele în vârstă. 

Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite călătoriile, a recomandat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după apariţia noii variante Omicron, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Ar trebui acordată consiliere persoanelor care nu au o stare bună a sănătăţii sau cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19 şi de a muri, în special celor cu vârsta de 60 de ani sau mai mult şi celor cu comorbidităţi (de exemplu: boli de inimă, cancer şi diabet), pentru a-şi amâna călătoria, a scris OMS într-un document tehnic.

Descoperirea variantei Omicron a declanşat temeri la nivel global privind o posibilă rezistenţă la vaccinuri şi ar putea prelungi pandemia de COVID-19 declanşată în urmă cu doi ani.

Apel la calm în fața noii tulpini Omicron. OMS, solicitare către statele membre

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi statelor membre un răspuns raţional şi proporţional la varianta Omicron, apelând la calm în faţa noii tulpini a coronavirusului, care a provocat panică în ultimele zile, informează AFP, mai scrie Agerpres. 

Răspunsul la nivel mondial trebuie să fie calm, coordonat şi coerent, a pledat Tedros Adhanom Ghebreyesus cu prilejul unei şedinţe de informare cu statele membre pe tema Omicron, desfăşurată la sediul OMS de la Geneva.

Înţeleg foarte bine îngrijorarea tuturor ţărilor de a-şi proteja cetăţenii împotriva unei variante pe care nu o înţelegem încă perfect. Dar sunt totodată preocupat de faptul că mai multe state membre au introdus măsuri generale şi brutale care nu sunt nici bazate pe probe, nici eficiente ca atare şi care nu vor face decât să agraveze inegalităţile, a mai spus el.

Apel către statele membre



Facem apel la toate statele membre să ia măsuri raţionale şi proporţionale cu riscul, conform Regulamentului sanitar internaţional, instrumentul juridic de referinţă pentru OMS şi ţările semnatare, a mai spus el.

Şeful OMS a mai subliniat că organizaţia tratează cu foarte mare seriozitate această evoluţie şi a făcut apel la statele membre să procedeze într-un mod similar.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel