Noi reguli pentru pachetele de țigarete

Noi reguli care vizează ambalajul pachetelor de țigarete vor intra în vigoare începând de astăzi.

Pachetele de țigarete vor afişa imagini color mai mari care prezintă riscurile asociate fumatului, pe 65% din suprafaţele faţă-spate ale pachetului, combinate cu mesaje de avertisment şi informare.

După 20 mai, se interzice prin lege introducerea pe piaţa românească de produse din tutun fabricate sau puse în liberă circulaţie şi etichetate în conformitate cu Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

De asemenea, nu se mai comercializează ţigaretele electronice sau flacoanele de reumplere fabricate sau puse în liberă circulaţie înainte de 20 noiembrie 2016, precum şi produsele din plante pentru fumat, fabricate sau puse în liberă circulaţie înainte de data intrării în vigoare a prezentei legi, la începutul anului.

Legea mai interzice introducerea în România a produselor din tutun cu o aromă caracteristică şi a produselor din tutun care conţin următorii aditivi: vitamine sau alţi aditivi care creează impresia că un produs din tutun are un efect benefic asupra sănătăţii sau că prezintă riscuri mai mici pentru sănătate; cafeină sau taurină ori alţi aditivi şi compuşi stimulanţi care sunt asociaţi cu energia şi vitalitatea; aditivi cu proprietăţi colorante pentru emisii.

În cazul produselor din tutun pentru fumat, sunt interzişi aditivii care facilitează inhalarea sau absorbţia nicotinei, dar şi aditivi care au proprietăţi CMTR (proprietăţile cancerigene, mutagene sau toxice) în formă nearsă.

Nu mai sunt permise produsele din tutun care conţin arome în oricare dintre componentele produselor din tutun, cum sunt filtrele, hârtiile, ambalajele, capsulele sau orice caracteristică tehnică ce permite modificarea mirosului sau a gustului produselor din tutun respective sau modificarea intensităţii arderii; sau care includ tutun sau nicotină în filtre, hârtii sau capsule.

Sunt exceptate de la interdicţiile menţionate produsele din tutun altele decât ţigaretele şi tutunul de rulat, potrivit romaniatv.net.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel