Munca de acasă, reversul medaliei. Studiu după schimbarea radicală generată de pandemie

foto Pixabay
foto Pixabay

Angajații care muncesc de acasă sunt predispuși să facă overtime.

Schimbarea radicală din câmpul muncii generată de pandemie a adus cu sine și o estompare a graniței dintre viața personală și cea profesională, relatează The Guardian. Tehnologiile digitale constituiau baza fenomenului, dar criza COVID l-a acutizat.

„Munca în afara biroului este un fenomen în continuă creștere în ultimul deceniu. Dar pandemia a determinat o adevărată transformare. A schimbat modul în care europenii muncesc”, a declarat Tina Weber, manager cercetător la Eurofound.

Munca de acasă vine la pachet și cu dezavantaje

Avantajele muncii de acasă sunt numeroase: nu se pierde timp cu naveta la muncă, hainele și ținuta sunt la alegere. Însă odată cu desfășurarea activității profesionale de la domiciliu, intervine oboseala datorată tehnologiei. Mulți respondenți ai sondajelor au declarat că muncesc mai mult de acasă. Un studiu al Harvard care a analizat întâlnirile online și emailurile a 3,1 milioane de oameni din 16 orașe mari ale lumii a concluzionat că cei care muncesc de acasă, stau peste program 48,5 minute.

Datele Eurofound sugerează că profesioniștii care își desfășoară activitatea de acasă sunt de două ori mai predispuși la a depăși săptămâna de muncă de 48 de ore. Un aport îl mai au și softurile de monitorizare a angajaților, care creează premisa pentru angajat de a fi mereu disponibil pentru locul său de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel