FIFA închide un scandal de corupție. Amenzi de sute de mii de dolari

FIFA a stabilit o amendă de sute de mii de dolari într-un grav caz de corupţie.

Două societăţi de marketing sportiv, fondate de brazilianul Jose Hawilla, unul dintre personajele centrale ale scandalului de corupţie cu care s-a confruntat Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), au fost condamnate luni la plata câte unei amenzi în valoare de 500.000 de dolari, a anunţat procurorul federal din Brooklyn (Statele Unite), citat de AFP.

Societăţile Traffic Sports International şi Traffic Sports USA, precum şi fondatorul acestora, Jose Hawilla, decedat în mai 2018, în Brazilia, din cauza unei insuficienţe cardiace, au pledat vinovat după izbucnirea acestui scandal, în care au fost implicaţi înalţi responsabili ai puternicei Federaţii internaţionale de fotbal. Părţile acuzate au recunoscut că au plătit mită în schimbul drepturilor de promovare a marilor turnee de fotbal în America Latină. Hawilla s-a dovedit ulterior un martor-cheie al urmăririi penale, în cadrul procesului-fluviu legat de acest scandal, care a avut loc la New York.

Citește și: Cristiano Ronaldo, la judecata UEFA. Gesturile obscene îi aduc noi necazuri

42 de persoane inculpate

Procesul s-a încheiat prin condamnarea a doi dintre cei trei acuzaţi, fostul preşedinte al Federaţiei braziliene de fotbal, Jose Maria Martin, şi a fostului conducător al Federaţiei paraguayene şi al Confederaţiei sud-americane de fotbal, Juan Angel Napout. Printre cele 42 de persoane inculpate de către justiţia americană în acest vast scandal, supranumit Fifagate, au figurat în special sud-americani, dar şi câţiva nord-americani, precum Chuck Blazer, martor-cheie al FBI, decedat la rândul său în iulie 2017.

Mulţi dintre acuzaţi au pledat vinovat înaintea procesului de la New York, care a scos la lumină milioane de dolari oferite drept mită de societăţile de marketing sportiv responsabililor fotbalului latino-american, în schimbul drepturilor de televizare şi promovare a turneelor de pe continent. Societăţile lui Jose Hawilla au fost condamnate, totodată, la un an de probaţiune, însă acestea au indicat deja că îşi vor înceta activitatea, în cadrul cooperării lor cu justiţia.

Citește și: Portarul Karius iese la atac. S-a săturat! Își dă clubul în judecată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel