Ministrul Comerţului propune Qatarului să folosească economia românească drept poartă de acces în Uniunea Europeană

Ministrul Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului, Ştefan-Radu Oprea, s-a întâlnit joi cu şeful Direcţiei pentru portofolii regionale din cadrul Autorităţii de Investiţii a Statului Qatar (QIA) şi membru al familiei regale qatareze, Sheikh Faisal Thani Al-Thani, cu care a discutat oportunităţile de afaceri dintre România şi Qatar, informează un comunicat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comerţului şi Antreprenoriatului (MMACA). 

Temele principale de discuţie între cei doi oficiali au fost atragerea de investiţii în proiecte brownfield şi PPP în infrastructură şi energie, notează MMACA. Ministrul Comerţului a prezentat delegaţiei qatareze lista proiectelor strategice în parteneriat public-privat şi cadrul macroeconomic favorabil investiţiilor în România. 'Economia românească poate fi o poartă de acces pentru interesele economice şi financiare ale comunităţii de afaceri qatareze în UE şi în regiunea Mării Negre', a propus Ştefan-Radu Oprea.

Reprezentanţii Qatar-ului şi-au exprimat interesul pentru oportunităţile de investiţii în România, în special în proiecte de infrastructură rutieră, portuară şi aeroportuară, precum şi în producţia de energie electrică din surse regenerabile, o parte dintre proiecte fiind analizate în cadrul întâlnirii, împreună cu experţii români.

Ministrul Comerţului şi reprezentantul Autorităţii de Investiţii a Statului Qatar au convenit asupra oportunităţii continuării şi concretizării discuţiilor în cadrul unui Forum economic româno - qatarez. La întâlnire au mai participat ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, consilierul de stat în Guvern Florin Radu Ciocănelea şi specialişti din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, din Ministerul Energiei şi de la Hidroelectrica SA.

În 2018, valoarea schimburilor comerciale bilaterale ale României cu Statul Qatar a fost de 40,73 milioane dolari, din care exporturi româneşti 36,46 milioane dolari, iar importuri din Qatar în valoare de 4,27 milioane dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel