Micii artiști au primit Aripi

Micii artiști au primit Aripi
Micii artiști au primit Aripi

Încă din perioada 4 decembrie și până pe data de 10 ianuarie este deschisă în copul H al Facultății de Utilaj Tehnologic din Calea Plevnei 59, expoziția de arte vizuale Aripi.

Sunt expuse desene, lucrări în ulei, colaje și acuarele executate de elevii Școlii de arte din București, afterschool Young Academics și elevi de la Școala Enechiță Văcărescu. Expoziția este o expoziție concurs. Pe data de 14 decembrie a avut loc festivitatea de premiere. Juriul de specialitate, publicul (studenți ai facultății, membrii Departamentului de Tehnologie mecanică) au acordat numeroase premii. A mai fost acordat un premiu special din partea Young Academics .Au fost acordate pe trei categorii de vârstă categoria 5-10 ani -premiul 1 –Carla Niță, premiul II – Petra Ionescu, premiul III Imanuel Micu-. La categoria 10-12 premiile au fost următorele – premiul 1 – Mara Drodu premiul II Ana Maria Chiriță, premiul III Gherghin Eduard; la categoria 12-14 premiul I a fost obținut de Anastasia Zavodnik, premiul II de Valentino Mușumed și premiul III de Claudiu Irimescu. Calitatea deosebita a premiilor a deteminat și acordarea unor premii speciale.
Virgil Florescu, directorul Departamentului de Tehnologie mecanică ne-a declarat „Suntem bucuroși să găzduim această expoziție în localul facultății noastre care are în desfășurare un proiect numit Artehno, proiect care urmărește să îmbine arta cu tenica. Am fost impresionat de calitatea lucrărilor, de maturitatea cu care acești copii dintre care cel mai mic are 5 ani și cel ami mare 15 abordează difeite teme. Votul a fost o încercare pentru noi, fiindcă toate lucrările sunt bune. Expoziția a reprezentat o ocazie minunată de a arăta părinților și copiilor ce înseamnă Facultatae de Utilaj Tehnologic.


În buna desfășurare a acestei manifestări a avut un rol deosebit și Clubul organizației studenților din Facultatea de Utilaj. Președintele acestei organizații, totodată și al clubului, Victor Frimu a declarat „Facultatea de Utilaj Tehnologic este o unitate de învățământ superior, unică în formarea inginerilor mecanici în domeniul proiectării, exploatării și managementului utilajelor pentru construcții, studenții acestei facultăți sunt însă deschiși la alte forme de educație intelectuală și de aceea ne bucurăm că am putut participa la organizarea expoziției de pictură. Clubul, creat anul trecut din dorința noii generații de studenți de a ajuta viitoarele generații pe parcursul anilor de facultate și pentru a le oferi altenative atractive de petrecere a timpului liber, desfășoară un program educațional în care arta se îmbină cu tehnică. Programul oferă un cadru ideal unor astfel de expoziții. Sperăm să vă invitam și la alte manifestări, arată un comunicat ARTUT, remis de artista Ioana Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel