METEO. ANM: Ce ne așteaptă în următoarea perioadă

Cod galben de vijelii
Cod galben de vijelii

Ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare aflați în rândurile de mai jos.

Elena Mateescu, directorul ANM, anunță că în această perioadă continuă ploile, vijeliile și fenomenele de instabilitate atmosferică și că va intra în vigoare un cod galben de averse. 

,,Vorbim până la sfârșitul acestei săptamani de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, având în vedere prelungirea informării meteorologice până vineri dimineață la ora 9. Nu în ultimul rând, până mâine dimineață la ora 10 va fi în vigoare atenționarea meteorologică de cod galben în partea de vest, centru și nord a țării, mai precis pentru zona Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul Olteniei, zonele montane, unde vorbim de perioade frecvente de instabilitate atmosferică accentuată caracterizată prin averse, ploi cu caracter torențial, cantități de precipitații ce pot depăși 25-30 de l/m2 izolat sau chiar 40 de l/m2 izolat, vijelii si grindină.

Informarea meteorologică vizează cel puțin până miercuri și joi perioada de instabilitate și în restul țării. De altfel, până la ora 20, deja sunt în vigoare 3 avertizări meteorologice de cod portocaliu pentru Suceava, Iași și Cluj, acolo unde vorbim de ploi scurt  în cantități de 35-40 de l/m2, grindină de medii și mari dimensiuni și vijelii. Acest aspect al vremii va putea fi caracterizat cel puțin până în jurul datei de 22 iunie așa cum arată estimările pentru urmatoarele 2 săptamani. Aceasta săptămână în mod deosebit vorbim de o tendință în aproape toată țara, dar mai ales în partea de vest, centru și nord a țării și următoarea săptămână o tendință crescută a precipitațiilor. Din punct de vedere al regimului de temperaturi, mâine contăm pe valori ridicate și o vreme mai caldă., a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel