McDonalds nu va mai oferi jucării gratuite la meniurile Happy Meal

Happy Meal
Happy Meal

Fast-foodurile McDonalds şi Burger King nu mai pot oferi jucării gratis la meniurile Happy Meal.  Momentan, această acţiune este interzisă doar în San Francisco. Autorităţile oraşului au interzis de la 1 decembrie comercializarea alimentelor cu mai mult de 640 miligrame de sodiu şi 600 de calori. Giganţii de pe piaţa fast-foodului vor cere sume mici pentru achiziţionarea unei jucării.

Autor: Anca Murgoci

Ideea este benefică pentru formarea obiceiurilor sănătoase la copii şi pentru combaterea obezităţii. Autorităţile cer ca în meniuri să fie incluse şi legume sau fructe.

Kristen Hauser, purtătorul de cuvânt de la Burger King a explicat că jucăriile vor putea fi achiziţionate doar cu 10 cenţi. McDonalds a afirmat că banii obţinuţi din vinderea jucăriilor vor fi donaţi fundaţiei Ronalnd McDonald. Burger King nu a specificat ce va face cu sumele provenite din plata jucăriilor.

De anul trecut, McDonalds a început să facă schimbări în meniul Happy Meal. Astfel, este oferită o cantitate mai mică de cartofi,şi se adaugă lapte sau mere. Gigantul pretinde că schimbările se vor extinde la toate restaurantele din lume.

Potrivit 20minutos.es, în New York au fost impuse aceleaşi reguli. Fast-foodurile care nu respectă cerinţele actuale vor primi amenzi de peste 2.500 de dolari. Restaurantele trebuie să prezinte ingredientele şi caloriile fiecărui meniu.

În SUA, 17% dintre copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 19 ani sunt obezi, respectiv 12,5 milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel