Mărturii CUTREMURĂTOARE: Oamenii preferă să moară decât să meargă la spital. Vezi unde se întâmplă

În lupta cu pandemia de COVID-19, locuitorii unei țări preferă să moară decât să meargă în spital. Oamenii nu au bani nici de măști.

Mai mulți medici și pacienți din Siria au oferit detalii privitoare la provocările pe care trebuie să și le asume în lupta cu pandemia. Totul se întâmplă în condițiile în care țara este devastată de război de aproape 10 ani.

Un vânzător din suburbiile Damascului, Ahmed, a declarat că nu s-a gândit niciodată să se testeze pentru coronavirus sau să meargă la spital. "Mi-a fost frică de faptul că o să fiu pus în carantină și să nu voi primi îngrijiri medicale adecvate", a spus tânărul de 20 de ani, referindu-se la facilitățile administrate de guvernul sirian în care sunt trimiși pacienții cu COVID-19. Acesta s-a limitat la camera sa, a cerut sfaturi medicale pe Facebook și s-a consultat telefonic cu un medic local. Nici el, nici cineva cu care fusese în contact nu au fost testați.

Se presupune că infecția cu coronavirus a lui Ahmed a survenit la sfârșitul lunii iulie. El se numără printre miile de cazuri care nu au fost detectate în zonele aflate sub controlul guvernului Siriei. Datele oficiale ridică numărul de infecții confirmate de COVID-19 la 4.366 de cazuri confirmate și 205 decese, dar mai mulți medici, rezidenți și experți în sănătate care au vorbit pentru Al Jazeera, din interiorul și din afara țării devastate de război, au declarat că aceste cifre nu reflectă adevărata amploare a focarului de coronavirus.

„Există un decalaj uriaș între numărul real și cel anunțat de guvern, din cauza lipsei de resurse și a capacității sale de a primi pacienți, dar și pentru că dorește să atenueze orice impact neașteptat al pandemiei, cum ar fi tulburările sociale", a declarat pentru Zaki Mehchy, un consultant senior la Chatham House și cofondator al Centrului Sirian pentru Cercetarea Politicilor.

Oamenii preferă să moară

Cu un sistem de sănătate precar, o economie pe butuci și o lipsă gravă de medici și asistenți medicali, din cauza furnizorilor de servicii medicale care se feresc de războiul din Siria, autoritățile se confruntă cu o bătălie pentru a controla răspândirea COVID-19.

„Oamenii preferă să moară mai degrabă decât să vină la spital”, a precizat Al Jazeera Moustafa, un medic care lucrează într-un spital din Damasc, pentru Al Jazeera. El a spus că este adesea contactat de persoane care solicită sfaturi medicale, dar nu își permite niciun echipament de protecție pentru a le vizita personal. O mască de înaltă calitate care ar trebui schimbată zilnic costă aproximativ 5.000 de lire siriene (10 dolari). „Este prea mult pentru mine”, a spus Moustafa, care câștigă 96.000 de lire siriene (188 USD) pe lună. "Îți poți imagina? Un medic care nu își permite să cumpere o mască bună? ”

Cu peste 80 la sută din populație care trăiește sub pragul sărăciei, creșterea prețului bunurilor de bază a determinat proteste sporadice Siria, întrucât un nou val de sancțiuni din Statele Unite a adus presiuni suplimentare asupra economiei paralizate, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel