Marea Britanie, plan pentru a rezolva problema traficului la Stonehenge

Marea Britanie a identificat soluția pentru a rezolva problema traficului la Stonehenge, celebrul monument preistoric ce are o vechime de peste 5.000 de ani. 

Planurile pentru un tunel rutier ce ar putea fi amenajat sub celebrul monument preistoric Stonehenge, unul dintre cele mai importante simboluri din Marea Britanie, au fost dezvăluite joi, informează Xinhua, citează Agerpres.

Autoritățile britanice au anunțat că tunelul de sub Stonehenge, sit aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, va costa 2 miliarde de lire, iar proiect a fost gândit pentru a rezolva problema traficului din preajma sitului care măsoară 25 de kilometri pătrați.

English Heritage, organismul cultural oficial care are în gestiune situl, a salutat anunțul guvernului britanic catalogându-l drept "o hotărâre extraordinară". Agenția și-a manifestat îngrijorarea cu privire la zecile de mii de vehicule care circulă zilnic în apropiere de Stonehenge. Potrivit reprezentanților acesteia, zgomotul constant provenit de la trafic compromite bucuria și înțelegerea monumentului.

Inițiativa Marii Britanii a fost apreciată și de UNESCO, dar și de Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor, potrivit unui raport emis de aceste organisme.

Ideea acestei construcții a fost propusă pentru prima dată în urmă cu peste doi ani.

Este probabil ca proiectul să genereze opoziție din partea unor activiști care insistă că numai un tunel mai lung, de peste 4 kilometri, ar putea proteja corespunzător monumentul.

Alți critici și-au exprimat deja temerile că luminile provenind de la intrările în tunel ar dăuna scopului original al cercului de pietre de la Stonehenge, acela de a celebra solstițiul de iarnă.

Șoferii, transportatorii, rezidenții și alți utilizatori ai căii rutiere vor avea un cuvânt de spus în ceea ce privește această propunere, în cadrul mai multor evenimente organizate în zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel