Marea Britanie a aprobat medicamentul sotrovimab pentru tratarea COVID-19. Producătorul spune că e eficient și împotriva variantei Omicron

Marea Britanie a aprobat medicamentul GSK pentru tratarea COVID-19. Ar fi eficient și împotriva variantei Omicron  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Marea Britanie a aprobat medicamentul GSK pentru tratarea COVID-19. Ar fi eficient și împotriva variantei Omicron / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile britanice de reglementare au aprobat medicamentul sotrovimabul, medicament produs de GlaxoSmithKline, pentru a trata persoanele cu risc crescut de a dezvolta simptome severe de COVID-19.

Autoritățile de reglementare din Regatul Unit au dat undă verde pentru utilizarea unei terapii monoclonale, numită sotrovimab, pentru a trata persoanele cu risc crescut de a dezvolta simptome severe de COVID-19, producătorul GlaxoSmithKline declarând că medicamentul „își păstrează activitatea” și împotriva Omicron.

Vestea a venit în momentul în care numărul zilnic de cazuri de coronavirus din Coreea de Sud a crescut la un nou maxim, iar autoritățile au reimpus carantina pentru călătorii complet vaccinați timp de două săptămâni, în încercarea de a limita răspândirea variantei Omicron.

Între timp, în Statele Unite ale Americii, temerile cu privire la impactul noii tulpini de coronavirus au crescut după ce a fost raportat primul caz la o persoană complet vaccinată din California. Cazul a revenit din Africa de Sud pe 22 noiembrie și a fost testat pozitiv șapte zile mai târziu. În Africa de Sud, unde oamenii de știință au detectat varianta Omicron săptămâna trecută, noile infecții s-au dublat într-o zi, semnalând o creștere dramatică în țară.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că datele despre cât de contagioasă este Omicron ar trebui să fie disponibile „în câteva zile”, în timp ce Banca Centrală japoneză a avertizat cu privire la impactul economic, pe măsură ce majoritatea țărilor au înăsprit măsurile de protecție, scrie AlJazeera.

Tulpina Omicron ar fi apărut în Nigeria înainte de Africa de Sud

Nigeria a comunicat miercuri că a confirmat primele sale cazuri de variantă Omicron COVID-19, printre care un eşantion de la călători care au venit în Nigeria în octombrie, sugerând că varianta nouă a apărut cu câteva săptămâni înainte de a fi raportată prima dată în Africa de Sud, informează Reuters, potrivit Agerpres.

'Secvenţierea retrospectivă a cazurilor confirmate anterior în rândul călătorilor care au venit în Nigeria a identificat, de asemenea, varianta Omicron în rândul eşantionului colectat în octombrie 2021', a precizat Centrul nigerian pentru controlul bolilor (NCDC) într-un comunicat. Acesta nu a oferit detalii despre respectivul călător.

Datele din alte ţări arată deja că varianta a circulat înainte de a fi identificată oficial în Africa de Sud, iar de atunci a fost detectată în mai mult de o duzină de ţări. Cercetările pentru a stabili dacă este mai infecţioasă, mai letală sau rezistentă la vaccinuri vor dura săptămâni.

Arabia Saudită şi Brazilia anunţă au anunțat primele cazuri

Şi Arabia Saudită a confirmat miercuri primul său caz de contaminare cu noua variantă de coronavirus Omicron, considerat a fi primul raportat în lumea arabă, informează DPA.

Cazul a fost depistat la un bărbat saudit care se întorcea dintr-o ţară din Africa de Nord, a relatat agenţia de presă de stat din Arabia Saudită SPA, citând un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii. Oficialul nu a menţionat numele acelei ţări.

Primele două cazuri ale noii variante au fost depistate marţi şi în Brazilia, la spitalul Sao Paulo, ceea ce ar putea fi, de asemenea, primele cazuri din America Latină. Potrivit portalului de ştiri G1, cazurile implică misionari brazilieni care trăiesc în Africa de Sud (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel