Mâinile reci pot ascunde boli grave

frig1
frig1

Chiar dacă îţi pui mânuşi sau faci o baie fierbinte mâinile şi picioarele nu ţi se dezmorţesc decât pentru scurt timp? Cauza poate fi proasta circulaţie periferică. Sau alte boli grave, scrie În general, femeile au mereu mâinile şi picioarele reci. În ceea ce le priveşte, de vină este nivelul hormonal care creşte şi scade.

 E experţii britanici vin cu o veste bună pentru această categorie de populaţie afirmând că: răceala periferică e un proces normal, prin care organismul conservă organele vitale. Responsabile pentru schimbările de temperatură sunt celulele termo-receptoare, situate imediat sub piele. În mod normal, temperatura pielii e păstrată constant prin prisma faptului că sângele pompează în continuu prin capilare. Iar când ne e frig se produce vasoconstricţia, iar cantitatea de sânge scade sub 0,02 litri pe minut(maximum este de 2-3 litri pe minut.

 De multe ori această senzaţie poate fi însoţită şi de furnicături, amorţeli, durere, un somn agitat şi mai puţin odihnitor sau o culoare violet-albăstruie a membrelor. Şi dacă efectele nu sunt aşa numeroase, lista cauzelor este destul de lungă:

-Circulaţia periferică deficitară,

 - Sindromul Raynaud,  caracterizat printr-o scădere continuă a fluxului sangvin către extremităţi, în general către mâini, dar pot fi implicate şi picioarele, degetele de la picioare, nasul, obrajii, urechile şi bărbia.

-Ateroscleroza.

-Hipotiroidismul.

 - Fumatul este foarte dăunător deoarece pe lângă foarte multe alte efecte negative, produce şi vasoconstricţie, adică îngustarea vaselor de sânge şi scăderea circulaţiei.

-Consumul mare de alcool, cafea, zahăr.

-Sedentarismul şi obezitatea.

-Diabetul.

-Hipotensiunea arterială.

-Probleme de digestie, digestie dificilă, lentă, sau insuficientă (s-a constatat că există o relaţie între problemele de digestie, circulaţia deficitară, slabă şi senzaţia de mâini şi picioare reci).

-Cancer osos sau leucemie (în situaţii excepţionale).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel