Lansare de carte: Antonio Momoc, despre PR-ul politic din România

tn
tn

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, UB, cu sediul în Bd. Schitu Măgureanu nr.9 va găzdui, vineri, 20 ianuarie, la ora 16,  lansarea volumului ”Capcanele politice ale sociologiei interbelice - Şcoala gustiană între carlism şi legionarism”, apărut la Editura Curtea Veche, al colaboratorului DC News, Antonio Momoc.

Capcanele politice ale sociologiei interbelice - Şcoala gustiană între carlism şi legionarism – de Antonio Momoc, este prima carte care vorbeşte despre sociologii români din perspectiva vieţii lor cotidiene în perioada crizei financiare interbelice, dar și despre relația acestor intelectuali cu partidele și cu puterea politică.

Noutatea volumului este demonstrația autorului că Monarhia lui Carol al II-lea a fost o Monarhie socială, iar sociologii care au rămas în apropierea mentorului lor, Dimitrie Gusti, au sprijinit această Monarhie socială împotriva sociologilor care au trecut de partea Mișcării Legionare.

Lucrarea este și o carte de istorie a PR-ului politic în România, fiind prima cercetare care arată că primii sociologi România, monografiștii din Școala lui Dimitrie Gusti, au fost şi consultanţi de imagine şi specialişti în comunicare politică.

La ceremonia de lansare, moderată de sociologul Zoltan Rostas, vor lua cuvântul Doina Jela, editor, Paul Cernat critic, Cristian Pîrvulescu politolog, precum și Dumitru Sandu sociolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel