Instagram, tot mai multe probleme cu furtul conturilor. Cum îți poți recupera profilul piratat

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Utilizatorii Instagram raportează un aflux de hackeri care au acces la conturile personale prin rețelele lor. Odată intrați, hackerii vor posta și vor promova diferite forme de investiții digitale, inclusiv tranzacționarea ForEx și criptomonede.

Utilizatorii spun că întâmpină dificultăți în a recăpăta controlul asupra conturilor lor. Iată câteva idei despre igiena securității cibernetice.

Alex Kucharski, manager de comunicații pentru Meta Canada, a declarat într-o declarație prin e-mail că oamenii care „abuzează de platforme online precum a noastră caută mereu modalități de a se sustrage de la aplicarea legii, folosind tactici noi, din ce în ce mai sofisticate”.

Rețelele sociale sunt deosebit de vulnerabile, deoarece utilizatorii săi nu sunt neapărat clienții săi, iar modelul de afaceri nu permite măsuri de securitate ideale, a spus dl Shipley.

„Există foarte puține platforme de social media plătite. Dacă impun o securitate mai bună asupra utilizatorilor lor, ei sunt îngrijorați de încetinirea ratelor de captare a abonaților și a utilizatorilor”, a spus el.

„Dacă fac rețelele sociale și securitatea incomode, își rănesc de fapt sursa de venituri.”


Cum îți poți asigura conturile de social media?

Cea mai bună apărare este o ofensă bună. Prof. Dehghantanha avertizează că este important să se mențină standarde înalte de securitate pentru a evita atacurile de securitate cibernetică și pentru a activa funcțiile de securitate recomandate pe platformele de social media.

Meta sugerează următoarele sfaturi și practici: alegerea unei parole complexe și unice care utilizează o combinație de cel puțin șase numere, litere și semne de punctuație; asigurarea utilizării diferitelor parole în diferite servicii; revocarea accesului la aplicații terță parte, cu excepția cazului în care, de exemplu, DUO Mobile sau Google Authenticator este o metodă de securitate principală; și activarea autentificării cu doi factori.

„Autentificarea cu doi factori este bună”, a spus domnul Shipley. „Cheia o reprezintă parolele puternice, unice. Deci, este important să ai un manager de parole și să te asiguri că nu reutilizați parolele.”

Utilizatorii ar trebui să rețină, de asemenea, că Instagram Security trimite e-mailuri de la [email protected], conform centrului lor de ajutor. Dacă se modifică orice informație personală, veți primi un e-mail cu opțiunea de a anula acele modificări sau instrucțiuni suplimentare despre cum să solicitați un link de conectare sau un cod de securitate de la Instagram.

Site-urile web precum Have I Been Pwned permit utilizatorilor de internet să-și monitorizeze securitatea digitală verificând dacă adresele lor de e-mail sau numerele de telefon au suferit încălcări ale datelor.


Cum îți poți recupera contul piratat?

Meta a spus că cel mai bun curs de acțiune pentru a recupera conturile Instagram piratate este să viziteze centrul lor de ajutor online. Numărul lor de asistență pentru clienți (650-543-4800) este o linie automată care poate oferi asistență telefonică în majoritatea situațiilor.

Dl. Kucharski a spus că acordă o atenție deosebită escrocilor financiari și diferitelor tactici de a induce oamenii în eroare: „Avem măsuri sofisticate pentru a-i opri înainte ca aceștia să obțină acces la conturi, precum și măsuri pentru a ajuta oamenii să-și recupereze. conturi. Știm că putem face mai mult aici și lucrăm din greu în ambele domenii.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel