Înghețata în exces dăunează inimii, imunității și memoriei. Avertisment: Poate fi atribuit alimentelor care scurtează viața

Fotografie de la Jonathan Nenemann/ Pexels
Fotografie de la Jonathan Nenemann/ Pexels

Ce este mai minunat pe căldură decât câteva linguri de îngheţată răcoritoare, delicioasă, în loc de supă fierbinte şi carne grasă? Dar chiar dacă vreţi, nu ar trebui să exageraţi - pierderea simţului proporţiei ne poate costa scump, avertizează medicii. 

Oamenii de ştiinţă recomandă ca porţiile să fie de până la 75 de grame şi să fie consumate cu o linguriţă mică. Există oameni care înlocuiesc micul dejun, prânzul şi cina cu acest răsfăţ. Câteva guri de îngheţată, iar starea de spirit se îmbunătăţeşte, potrivit Rador.

Consumul regulat şi abundent al desertului tentant dăunează însă inimii, imunităţii şi memoriei. Iar îngheţata de proastă calitate provoacă o altă serie de boli precum diabetul şi cancerul.

Specialiştii în nutriţie avertizează că atunci când alegeţi această delicatesă, trebuie să puneţi accentul nu numai pe gust, ci şi pe compoziţie - unele produse sunt deosebit de periculoase.

Acest desert conţine numeroşi carbohidraţi simpli, care sunt absorbiţi foarte repede de organism, ceea ce duce la o creştere a zahărului în sânge. Există ulei de palmier sau alte grăsimi vegetale în îngheţată, un astfel de produs, fără exagerare, poate fi atribuit alimentelor care scurtează viaţa, care cresc riscul de boli cardiovasculare.

De asemenea, excesul de zahăr afectează negativ memoria. De mult, s-a demonstrat că un consum excesiv de dulciuri dăunează abilităţilor cognitive legate de învăţare, memorie şi gândire. Nu uitaţi că acest desert este, de asemenea, destul de bogat în calorii. Ascunde riscul acumulării de kilograme în plus, mai ales în jurul taliei. Zahărul şi grăsimile din el modifică microflora organismului uman, iar acest lucru duce la o scădere a puterilor sale de protecţie - imunitatea scade. Acest lucru creşte riscul de a dezvolta boli infecţioase.

Deosebit de grea, deşi plăcut cremoasă, este îngheţata de tip "plombir" cu conţinut ridicat de grăsimi, ouă, zahăr, smântână şi un fel de gheaţă. Prezenţa grăsimii în aceasta este de până la 15 la sută, în timp ce în cea din lapte este de 3-4 la sută.

Zaharurile variază de la 17 la sută în îngheţata de lactate, până la 27 la sută în îngheţata cu fructe, aşa că reputaţia sa de desert fructat inofensiv este un mit.

Vezi și:

Un nou tratament pentru cancerul colorectal: tumorile au dispărut la toți participanții studiului

Un studiu cu medicamente pentru cancerul rectal, efectuat în Statele Unite, a arătat rezultate extrem de promițătoare: s-a descoperit că tumorile au dispărut la 100% dintre participanți.

Ce este cancerul colorectal?

Cancerul colorectal este o afecțiune în care celulele maligne (canceroase) se formează în colon sau rect. Astfel, se mai numește și cancer de colon, respectiv cancer rectal. Cancerul de colon și cancerul rectal sunt adesea grupate împreună sub denumirea de cancer colorectal, deoarece au multe caracteristici comune.

Simptomele:

Tulburări de tranzit, cum ar fi diaree, constipație sau îngustarea scaunului, care durează mai mult de câteva zile

  • Sânge în scaun și sângerare rectală
  • Senzație de balonare
  • Crampe sau dureri abdominale (durere de burtă)
  • Senzație de oboseală ca urmare a anemiei
  • Scădere semnificativă în greutate

Oricine se confruntă cu oricare dintre aceste simptome ar trebui să discute cu un profesionist din domeniul sănătății. Poate că nu este ceva grav, dar dacă este cancer, găsirea devreme a acestuia îmbunătățește dramatic șansele de a se trata.

Tratamentul actual 

Tratamentul celor diagnosticați cu cancer colorectal implică de obicei:

  • Chirurgie: segmentul canceros al intestinului este decupat; acesta este cel mai eficient mod de a vindeca cancerul intestinal
  • Chimioterapia: medicamente pentru a ucide celulele canceroase
  • Radioterapia: utilizarea radiațiilor pentru a distruge celulele canceroase

Datorită numărului mare de diagnosticați cu această boală la nivel global și a poverii pe care o pune asupra pacienților și asupra sistemelor de sănătate, avem nevoie urgentă de noi tratamente eficiente și sigure care să fie disponibile.

Ce arată noua cercetare?

Potrivit publicației Al Jazeera, oamenii de știință și profesioniștii din domeniul sănătății sunt încântați de noua cercetare publicată în iunie 2022 în New England Journal of Medicine.

Studiul, realizat la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, a urmărit 12 pacienți care aveau o formă specifică de cancer rectal și cărora li s-a administrat noul medicament, Dostarlimab, dezvoltat de compania farmaceutică GlaxoSmithKline.

Medicamentul a fost administrat pacienților la fiecare trei până la șase luni la un cost de 11.000 USD pentru fiecare doză. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel