Incredibil! Cum motivează primarul Brăilei gafa majoră a unor asfaltatori

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la strada din localitate care a fost săpată în mod greşit, că firma în cauză a fost 'mai harnică', astupând şi canalizarea, care fusese realizată pe bani europeni în urmă cu doi ani.

'Pe Alecu Russo, înţeleg că firma care lucrează a fost mai harnică şi, pe o bucată de stradă care este canalizată, dar care nu a mai încăput în suma respectivă a proiectului, s-a apucat şi a lucrat. Au lucrat atât de harnic, încât au astupat şi canalizarea. A căzut acolo piatră şi pământ. Lipsa de autoritate are nişte implicaţii care, la un anumit moment, duc către nişte oameni nevinovaţi. S-a stat şi s-a aşteptat, până am venit eu şi am aflat din alte părţi despre situaţie, că ei nu mi-au spus: ştiţi, am făcut o prostie. Când am aflat dimineaţă, i-am luat 'în beţe', ca să zic aşa, iar mai târziu au reparat situaţia, în sensul că au desfundat canalizarea şi au adus strada la forma iniţială', a declarat Simionescu.

'Lipsa de autoritate' despre care vorbeşte primarul Brăilei se referă la faptul că 'greşeala' firmei care a încurcat străzile s-a făcut pe perioada în care Aurel Simionescu s-a aflat în arest preventiv, fiind reţinut într-un dosar de abuz în serviciu, întocmit de DNA.

Primarul suspendat al Brăilei s-a aflat în arestul IPJ Galaţi de pe 4 februarie până pe 15 februarie, când Curtea de Apel Galaţi a decis cercetarea sa în stare de libertate. Marţi, 16 februarie, când primarul s-a prezentat la serviciu, a aflat de 'hărnicia' de care au dat dovadă muncitorii firmei de construcţii, care descinseseră cu două zile înainte pe strada Alecu Russo, cu misiunea de a o asfalta, fără a verifica dacă au şi avizele necesare demarării lucrărilor.

'În mod normal, pe proiectul pe care îl avem, în iunie trebuie terminate lucrările. 30 iunie este termen final. Ele vor fi terminate înainte de 30 iunie. Aşa cum am mai spus, nu vor fi toate străzile asfaltate, pentru că nu au încăput în suma pe care noi am avut-o. Cele rămase vor intra în lucru în perioada care urmează, pe banii noştri sau pe un alt proiect', a precizat primarul.

Au săpat strada greșită, apoi au astupat canalizarea

Între străzile care 'nu au mai încăput în proiect' se numără şi acest tonson de pe strada Alecu Russo, care va fi asfaltat după data de 30 iunie pe banii primăriei sau pe un alt proiect. Abia după ce au săpat două zile la o adâncime de aproximativ doi metri pe o lungime de 50 de metri, muncitorii firmei de construcţii au realizat că au greşit tronsonul de stradă şi s-au pus să astupe la loc, cu promisiunea către locuitorii străzii cu pricina, care au fost profund deranjaţi de această situaţie, că vor reveni când vor avea toate avizele necesare.

'A fost o problemă pe strada Alecu Russo, pe tronsonul dinspre George Constantinescu. Am săpat un pic pe acest tronson, dar am întrerupt lucrările şi am astupat la loc, am pus şi balastru. Am înţeles că ar mai trebui nişte acte şi când terminăm tronsonul acesta, vom continua şi acolo. Până atunci se rezolvă şi cu actele. Strada Alecu Russo este canalizată, iar noi avem dispoziţie să punem asfalt şi borduri', ne-a explicat şeful de şantier al firmei de construcţii.

Gafe pe bani europeni

Municipiul Brăila a câştigat un proiect cu fonduri europene, în valoare de 16,2 milioane de lei, care vizează realibilitarea sistemului de canalizare pe 12 străzi, între care şi Alecu Russo. Locuitorii străzii Alecu Russo s-au arătat profund deranjaţi de greşeala de a le fi săpată strada degeaba, mai ales că strada cu pricina nu a fost asfaltată niciodată.

'Eu sunt un om cu handicap şi nu pot merge nici până la colt, la cum arată strada acum. În urmă cu 55 de ani, când m-am mutat pe strada asta, arăta mult mai bine ca azi. Nu a fost reparată niciodată. Este cea mai proastă stradă care există în cartierul Radu Negru', a afirmat unul dintre locuitorii de pe stradă.

Un alt locuitor al străzii Alecu Russo s-a văzut nevoit să aştepte trei zile pentru a scoate maşina din garaj, pentru că omul nu fusese înştiinţat că strada ca fi săpată, pentru a-şi muta autoturismul din timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel