Incendiu la cea mai mare termocentrală din Bulgaria

[] []

24 iun 2019 / 17:29
Salveaza PDF Comentarii

Un coş cu o înălţime de 135 de metri s-a prăbuşit şi un incendiu a izbucnit la instalaţiile de desulfurizare de la termocentrala de la Maritsa East 2, cea mai mare termocentrală din Bulgaria, a declarat luni ministrul bulgar al Energiei, Temenouzhka Petkova, transmite Reuters. 

Peste 80 de pompieri au intervenit la această termocentrala cu o capacitate de 1.620 Megawaţi din sudul Bulgariei, după ce au fost alertaţi în cursul acestei dimineţi şi au reuşit să preia controlul asupra incendiul.

'Cel mai important lucru este că nu avem decese sau răniţi. Incendiul care a izbucnit la Maritsa East 2 nu va afecta securitatea sistemului energetic', a spus Temenouzhka Petkova.

Aceasta a precizat că incendiul a pornit de la absorbanţii instalaţiei de desulfurizare de la unitatea 8 a termocentralei, unitate care este închisă până la finele lunii august pentru efectuarea unor reparaţii. O altă unitate a aceleaşi termocentrale este închisă pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii anuale. Restul unităţilor funcţionează în mod normal.

Termocentrala de la Maritsa East 2 este responsabilă pentru 15 - 20% din producţia de energie electrică a Bulgariei. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27