Imagini de iarnă, la Horezu, în mijlocul verii

Localitatea Horezu, din județul Vâlcea, a fost acoperită de un strat consistent de grindină.

Localitatea Horezu, din județul Vâlcea, a fost acoperită de un strat consistent de grindină, vineri, 11 iunie, după o furtună care a durat 20 de minute.

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au fost chemați în Horezu pentru că stratul de grindină depășește dimensiunea unei palme.

De asemenea, din cauza ploii puternice, o autoutilitară a rămas blocată în albia pârâului Samnic, dar șoferul a reușit să se autoevacueze

Pompierii au intervenit și în satul Popești, comuna Golești, unde o locuință a fost inundată.  

Bogdan Antonescu, specialist în fenomene meteo extreme, a spus, la Digi 24, că iunie este luna cu cel mai mare risc de apariție a furtunilor cu grindină.

În aceste zile, meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme instabilă, inclusiv de furtuni și căderi de grindină, pentru aproape toată țara.

„Ce e particular în acest caz este faptul că s-a format un strat. Asta înseamnă că a fost o furtună foarte puternică, cu o cantitate mare de grindină și care a căzut într-un timp relativ scurt, astfel încât să avem un strat care se acumulează. Furtunile acestea sunt relativ rare, față de o furtună cu grindină de dimensiuni relativ mici și din acest motiv sunt relativ puțin studiate”, a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel