Hunedoara: Primarul municipiului Deva susţine protestul energeticienilor de la Termocentrala Mintia

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunţat luni că susţine protestul energeticienilor şi funcţionarea Termocentralei Mintia, edilul local menţionând că nu poate fi de acord ca 4.700 de locuinţe din oraş, spitalul sau şcolile să rămână fără apă caldă şi căldură.

'Nu putem accepta ca 4700 de locuinţe din Deva, racordate la sistemul centralizat, să rămână fără căldură şi apă caldă! Este de neconceput ca şcolile din Deva şi Spitalul Judeţean să rămână fără apă caldă şi căldură! Nu putem fi de acord ca 700 de angajaţi ai Termocentralei Mintia să rămână fără locuri de muncă!', a notat luni, pe pagina sa de Facebook, primarul Florin Oancea.

Potrivit acestuia, administraţia locală a susţinut funcţionarea termocentralei prin acceptarea majorării tarifelor la energia termică şi a suportat de la bugetul municipalităţii plata unei subvenţii de 1,2 milioane lei pentru ca populaţia să nu resimtă creşterile de preţ.

Primarul a mai spus că a purtat un dialog constant, la nivelul Prefecturii Hunedoara, pentru ca termocentrala Mintia să-şi continue activitatea, solicitând şi o întrevedere cu ministrul Energiei pentru clarificarea situaţiei de la acest producător de energie electrică pe bază de cărbune. 'Solicităm, încă o dată, Guvernului României analizarea cu maximă responsabilitate a situaţiei Termocentralei Mintia, atât din punct de vedere economic cât şi social', a notat primarul municipiului Deva.

El a adăugat că va fi prezent luni seara, de la ora 19,00, în Piaţa Victoriei din Deva, pentru a participa la mitingul organizat de sindicaliştii de la Termocentrala Mintia, care doresc continuarea activităţii la acest producător de energie electrică.

Energeticienii de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), vor protesta luni, la Deva, solicitând autorităţilor să menţină în funcţiune producătorul de energie electrică, în condiţiile în care, susţin sindicatele, la Mintia ar urma să fie construită o centrală electrică pe gaz metan, în locul celei care funcţionează în prezent pe cărbune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel