EXCLUSIV  Guşă: Geopolitica vaccinării, o bătaie pe propagande. Dedesubt sunt altfel de interese

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Cozmin Gușă și Val Vâlcu au discutat despre „geopolitica vaccinării”, după controversele legate de serul AstraZeneca, într-o emisiune de la DC NEWS.

Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat că în Europa are loc un joc dublu cu privire la vaccinul AstraZeneca, în timp ce ţări importante cochetează cu ideea aprobării vaccinului rusesc sau a celui chinezesc. 

„Pe de o parte, nu-i lasă să exporte în țări care doresc acest vaccin foarte bun. Marea Britanie a vaccinat 30% din populație fără nicio problemă, Australia solicită vaccinul AstraZeneca, Uniunea Europeană nu lasă să-l exporte. Pe de altă parte, ei găsesc numai hibe, numai bube în cap. În același timp, Germania sau Slovacia cochetează cu vaccinul rusesc Sputnik despre care nu se știu multe detalii științifice", a declarat acesta. 

Geopolitica vaccinării, o remarcă bună

„Bine etichetată este geopolitica vaccinării pentru că, în mod evident, aici s-a ajuns. Eu am urmărit în ultimele săptămâni felul în care s-au vaccinat ungurii. Cu surle și trâmbițe, s-a dus președintele Ungariei, care e tot un om al lui Viktor Orban, și s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc, în timp ce tot vorbeau dacă Sputnik, fără Sputnik.

După câteva zile, mai grăsuțul Viktor Orban, filmat doar de la gât în sus să i se vadă doar partea de sus a brațului, se vaccinează cu vaccinul chinezesc. Mare dezbatere în Ungaria pentru ca, la câteva zile, ministrul lor de Externe în mod triumfalist se vaccinează cu Sputnik. Bineînțeles, populația din Ungaria, vaccinată doar cu Pfizer și AstraZeneca”, a răspuns Cozmin Gușă.

Vaccinul AstraZeneca nu este ucigaș, însă presa îl demonizează din motive necunoscute

„Asta ne spune nouă că se merge pe mai multe voci, că cei care joacă din punct de vedere geopolitic pe vaccinare își fac diverse calcule și indică populației că sunt bune vaccinurile cu care ne-a dotat UE, dar noi, liderii, vedeți, noi suntem așa de sorginte eurasiatică și ne vaccinăm prin China și prin Rusia. Bineînțeles, aici e o bătaie de propagande”, a adăugat Gușă.

„În mod evident, dacă populația Marii Britanii în proporție de o treime s-a vaccinat și nu au fost cazuri strigătoare la cer, (...) e limpede că acel vaccin nu este ucigaș. Dar, când o mare parte a presei occidentale îl prezintă ca atare, e clar că dedesubt sunt altfel de interese care, pe de o parte, sunt legate de bani, dar au și un puternic fundament de tip cultural, adică cultura științifică a cuiva care se propagă. Și vaccinurile chinezești/rusești vin la pachet cu ideea unei școli medicale și de cercetare vs. niște experimente noi. Este foarte greu de văzut pentru că imediat ajungem în teoria conspirației”, a conchis el.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy