Giurgiu: Pesta porcină africană, confirmată în municipiul reşedinţă; patru animale au fost sacrificate

Pesta porcină africană a fost confirmată într-o gospodărie din municipiul reşedinţă, iar în zona localităţilor Iepureşti şi Singureni la fiecare două-trei zile este confirmat un nou caz de PPA, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu.

'În cartierul Rudari din municipiul Giurgiu a fost găsit un porc mort într-o gospodărie, au fost prelevate probe de la acesta şi de la încă trei porci care se mai aflau în acea gospodărie şi rezultatul care a venit de la Institutul de Diagnostic a Sănătăţii Animalelor a confirmat prezenţa virusului PPA, motiv pentru care toţi porcii din acea gospodărie au fost ucişi, apoi îngropaţi în locurile puse la dispoziţie de Primăria municipiului', a spus Liviu Florescu.

El a precizat că, în aceste condiţii, la intrarea în acea gospodărie au fost puse covoraşe cu dezinfectant şi sunt recoltate probe de la toţi porcii din gospodăriile vecine.

'Târgul de animale din municipiul Giurgiu este închis şi oricum nu era autorizat aşa că nu se impun deocamdată alte măsuri în municipiul Giurgiu, dar cazuri de PPA avem foarte multe în zona localităţilor Iepureşti, Singureni, unde la două-trei zile este confirmat un caz nou.

Prin urmare, am întocmit o notă de fundamentare ca de săptămâna viitoare să începem uciderea preventivă a porcilor de acolo', a încheiat Liviu Florescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel