Geoană, verdict tranșant după alegerile prezidențiale

Mircea Geoană a tras câteva concluzii după alegerile prezidențiale 2014 care l-au dat câștigător pe Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: Cezar Preda, avertisment crunt: Nu va scăpa nimeni

El spune că rezultatul votului trebuie să dea un semnal politicienilor. Mircea Geoană spune că este nevoie ca PSD-ul să se reinventeze pentru că România are nevoie de acest partid.

"Rezultatele de duminică ne arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii și vocea diasporei și să învețe din greșelile făcute. Dincolo de alegeri, viața românilor din țară și din străinătate trebuie să fie o preocupare constantă pentru PSD și să înțelegem că trebuie să existe un dialog constant cu românii. Putem rămâne principala forță politică a României doar dacă ne asumăm greșelile și ascultăm mesajul oamenilor.
Asumarea explicită și urgentă a responsabilităților personale pentru înfrângerea din alegerile prezidențiale este inerentă, însă acest moment dramatic pentru Stânga românească și pentru PSD necesită o analiză completă a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la acestă situație", susține Mircea Geoană.

"Pentru perioada următoare, trebuie încercată păstrarea guvernării, iar discuțiile firești din partid trebuie să țină cont de această necesitate de etapă. În același timp, trebuie pregatită următoarea etapă din viața agitată a partidului, într-un congres care să meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevarată reinventare a PSD ca forță a progresului și modernizării, în pas cu evoluțiile și așteptările din societate", adaugă Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel