Generația Facebook: cinci defecte la un scandal

”Generația Facebook”, cum îi place să-și spună, este violentă, totalitară, egoistă, materialistă și incultă. Așa o văd, după scandalul WC-urilor din rural.


Cristian Cojocaru, șef de divizie în Samsung Electronics România, a fost huiduit pe Facebook. Omul și-a retras declarația și a oferit scuze, plus câteva chestii corecte politic și un kil de cenușă în cap. Asta mi-a schimbat părerea despre Samsung, de la admirația pentru îndrăzneala cu care s-a luat de trendseterul Apple la dezamăgirea retragerii, după un biet scuipat în online. Directorul respectiv avea dreptate. Dacă scuzele puteau fi postate, pentru calmarea sensibilității unor…sensibili, declarația nu  trebuia retrasă. Ce spusese omul, la o conferință IT?

”Pentru a putea dezvolta zona rurală, trebuie să investim în infrastructură. Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli şi pe urmă să rezolvăm problema toaletelor din curte”.

Desigur, nu e corect să compari mere cu pere. Canalizarea e una, manualele sunt alta. Dar, în esență, când nu ai bani să rezolvi două probleme, pe care o alegi? Care este prioritatea?

Marin Preda nu a avut WC cu termopan la școală, dar acum e lecție, la liceu. Ce folos că are școala canalizare, dacă elevii nu au acces la Internet. Ce învață la ore? Să tragă apa? Un copil educat, însă, va deveni adultul care nu mai așteaptă să-i sape fosa septică statul, ci produce destul ca școala rurală să fie renovată cu banii strânși de primărie, din taxe.

Ce ne arată scandalul WC-uri vs. tablete în școli despre ”generația Facebook”, așa cum se auto-definesc postatorii de opinii din mediul online?

  1. Este violentă. Etichetarea, blestemul și înjurătura sunt tot agresiuni. De ce apelează ”generația ” la violență verbală? Fiindcă este totalitară.
  2. Este totalitară. Cei care au altă opinie sunt desființați. Nuanțele nu sunt percepute: ori ești cu noi, ori împotriva noastră. De ce ”generația” respinge alte opinii? Fiindcă este egoistă.
  3. Este egoistă. Nimeni n-a întrebat copiii din rural ce vor, WC sau tabletă? De fapt, ”generația” este cea care își dorește WC-uri de oraș în școlile sătești, înaintea tabletelor. De ce se rușinează cu rudele sărace de la țară? Fiindcă este materialistă.
  4. Este materialistă. Civilizația este asimilată confortului, nu culturii. Nu contează ce știi, dacă nu ai dotări de ultimă oră, nu ești modern, nu ești civilizat. De ce este ”generația” obsedată de material? Fiindcă este incultă.
  5. Este incultă. De ce? Fiindcă n-a avut tablete când era la școală, ci doar WC cu apă curentă, în școlile de la oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel