Furtună puternică în Baia Mare. Un copac a căzut peste un pieton / VIDEO

Furtună puternică în Baia Mare. Un copac a căzut peste un pieton  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Furtună puternică în Baia Mare. Un copac a căzut peste un pieton / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În dimineața zilei de 9 august 2021, o furtună puternică s-a abătut asupra orașului Baia Mare.

Vântul de dimineață a provocat pagube materiale în Baia Mare, iar mai grav, putea curma viața unui om nevinovat. Un copac a căzut peste o persoană pe Bulevardul București, în stație la Pietrosu. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani care a reușit să iasă singur de sub copacul căzut. Potrivit informațiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital cu fractură de membru și excoriații.

Pe strada Melodiei un acoperiș de bloc a căzut peste autoturismele parcate în zonă. Mai exact, o mașină a fost avariată de elementele desprinse din acoperiș. De asemenea, la acest moment pompierii intervin pentru îndepărtarea unor elemente de construcție (grinzi de lemn) de pe acoperișul unui bloc din municipiul Baia Mare, strada Vlad Țepeș, scrie ZiarMM.

Tornadă cu viteze ale vântului de circa 200 de km/h, în Slovacia

O tornadă care a lovit joi localitatea Petkovce din estul Slovaciei a avut un nivel preliminar F2 pe scara Fujita, fiind însoţită de viteze ale vântului de până la 200 km/h, a indicat Institutul slovac de Hidrometeorologie (SHMU) pe pagina sa de internet, adăugând că este necesară o analiză mai detaliată a daunelor pentru a determina intensitatea exactă a fenomenului, relatează Agerpres, citând agenţia TASR.

Tornada din Petkovce, în apropiere de oraşul Presov, a avariat mai multe gospodării, a declarat joi pentru TASR primarul localităţii, Pavol Hybala. Pompierii au intervenit la faţa locului.

Au fost raportate pagube la patru gospodării, după ce acoperişurile au fost luate de vânt. Câţiva copaci au fost dărâmaţi, liniile electrice au fost rupte. Un drum local este impracticabil, conform Departamentului regional pentru stingerea incendiilor şi intervenţii de urgenţă din Presov.

S-a putut vedea cum aerul se învârtea, luând totul pe sus. Fragmente de acoperiş au fost purtate la aproximativ 100 de metri distanţă. A lovit doar partea inferioară a satului. A durat cam un minut, dar a distrus tot, a făcut ravagii aici, a spus primarul joi, adăugând că nu au fost înregistrate victime în urma trecerii tornadei.

Hybala a declarat că nu a fost efectuată deocamdată o evaluare a pagubelor, precizând că pe lângă cele patru case care au rămas fără acoperiş alte trei gospodării au fost avariate.

Slovacia nu a fost singura ţară din Europa Centrală care a fost lovită de o tornadă joi, alte două tornade formându-se în aceeaşi zi în Polonia, în localităţile Rzeszow şi Jozefow (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel