Furtuna Barra va lovi Marea Britanie. Se anunţă îngheţ de 5 zile, zăpadă şi vânt puternic

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Furtuna Barra aduce iarna în Marea Britanie. Agenţia Meteorologică anunţă temperaturi foarte scăzute care vor dura cinci zile, strat de zăpadă, dar şi vânt puternic. 

Furtuna Barra vine la scurt timp după furtuna Arwen, care a lăsat mulţi britanici fără curent electric. Se preconizează acum cinci zile de ploi şi nnsori, mai ales în nordul ţării. Cu toate astea, avertizarea de îngheţ este valabilă pentru mare parte din Marea Britanie. 

Ninsorile ar urma să înceapă în nord-estul Angliei marţi, 7 decembrie, urmând ca apoi să măture toată ţara. Marţi, nord-vestul ţării, dar şi Scoţia sunt sub avertizare de ninsori, în timp ce în restul ţării va ploua, iar vântul va bate puternic, cu viteze de până la 100 km/h, scrie Daily Mail. 

Urmează trei zile consecutive de ninsori, dar şi ploi abundente pentru zona de nord, în timp ce în Scoţia se aşteaptă strat de zăpadă de 10 cm până joi. 

"O zonă de joasă presiune vine deasupra Regatului Unit dinspre Atlantic, aşa că vom avea vânt puternic în multe părţi din ţară. Acestea vor lovi vestul ţării marţi dimineaţă, dar se vor deplasa spre interior şi vor ajunge pe coasta de Est spre după-amiază. În unele zone de coastă, vântul va bate cu viteze de până la 100 km/h.” arată avertizarea. 

Mii de oameni încă nu au curent din cauza furtunii Arwen 

 

La nouă zile după ce a trecut, furtuna Arwen încă provoacă pagube. Mii de oameni din nordul Angliei şi din Scoţia trăiesc în continuare fără energie electrică. Conform Asociaţiei pentru Reţelele Energetice, ar fi vorba de cel puţin 4000 de gospodării. Rezidenţii se pregătesc acum pentru temperaturi extrem de scăzute şi noi fenomene meteo extreme. 

Vremea în Bucureşti luni, 6 decembrie 

 

Vremea se încălzește în București, iar maxima de luni va ajunge la 10 grade Celsius, potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, până luni, la ora 12.00, în București cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura minimă va fi de 2-3 grade, iar maxima termică a zilei de luni, mai ridicată decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 10 grade. Dimineaţa vor fi condiții de ceață.

VEZI ŞI PROGNOZA PENTRU CRĂCIUN ŞI REVELION AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel