Franţa contribuie la prezenţa NATO în România. Aurescu: Anunțul lui Macron, rezultatul eforturilor președintelui Iohannis

Guvernul României
Guvernul României

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, a reacţionat după ce preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că Franţa ar putea contribui la prezenţa militară NATO din România.

Ministrul de Externe transmite că anunţul lui Macron este datorat eforturilor preşedintelui Klaus Iohannis în acest sens. 

"Anunțul important al Președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea de a participa la prezența militară NATO în Flancul Estic e rezultatul notabil al eforturilor constante ale Președintelui Klaus Iohannis", a scris Bogdan Aurescu pe Twitter. 

Acesta i-a mulţumit şi omologului său francez, Jean-Yves Le Drian, pentru discuţiile constante pe acest subiect. 

Ce a transmis Emmanuel Macron 

Miercuri, Emmanuel Macron a anunțat că Franța e pregătită să meargă mai departe, în cadrul NATO, în a se angaja în noi misiuni, prin prezență militară consolidată, mai ales în România. El a transmis un mesaj de solidaritate ”cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”.

Emmanuel Macron a afirmat, în discursul rostit în Haguenau, la Comandamentul militar francez Oberhoffen, că este necesară o strategie de consolidare a apărării Franţei şi Europei, o "strategie independentă, deplin suverană, o strategie a puterii păcii şi echilibrului".

"Este vorba de contribuţia armatei noastre la echilibrul din Europa. Am continuat să desfăşurăm efective militare pentru securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în ţările baltice, şi vom continua să facem acest lucru; chiar am indicat disponibilitatea noastră de a merge mai departe; în cadrul NATO, ne angajăm să participăm la noi misiuni, pentru a ne asuma toate responsabilităţile, în cadrul misiunilor de tipul consolidării prezenţei militare avansate, în special în România, dacă se va decide", a declarat Emmanuel Macron, în discursul vizualizat de Mediafax. VEZI MAI MULTE AICI

Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, reacţii după mesajul lui Macron 

”Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță deschiderea țării sale pentru consolidarea flancului estic al NATO în România. Salut călduros această dovadă de fraternitate în contextul Parteneriatului nostru Strategic”, a transmis Guvernul României pe Twitter. 

”Salut, cu căldură, anunțul președintelui Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară sporită a NATO în România. Parteneriatul strategic România - Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre” a transmis președintele Klaus Iohannis, pe Twitter, în franceză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel