FR Tenis, umilință pentru juniori, bani grei pentru Halep. Revolta părinților

Federația Română de Tenis umilește tinerele talente, dar cheltuiește bani grei pentru Simona Halep.

Părinţii români îşi trimit copiii la tenis cu speranţa că micuţii vor călca pe urmele Simonei Halep, dar cei mai mulţi îşi dau seama că drumul acesta nu este foarte ușor. Federaţia Română de Tenis nu oferă niciun fel de sprijin material, spre deosebire de celelalte foruri din Europa de Est. ProSport a aflat că oficialii FR de Tenis cheltuiesc sume importante pentru a se afişa alături de jucătoarele deja consacrate, în timp ce juniorii nu primesc nici măcar o minge de antrenament.

5.000 de euro pentru Simona Halep

"Ajutorul" de cel puţin 5.000 de euro alocat de George Cosac pentru Simona Halep nu este însă resimţit şi de tinerii jucători care n-au împlinit 18 ani. Părinţii acuză politica oficialilor federali, dat fiind faptul că juniorul numărul 1 din echipa naţională nu primeşte nici măcar o minge de antrenament.

Revolta părinților

Nini Dica se află pe locul 9 în Europa şi pe locul 2 în România la categoria de vârstă U14. Tatăl său invocă o lipsă totală de susţinere din partea FRT. Primele semne de ajutor ar fi apărut abia după o revoltă a părinţilor.

"În primul rând, ar trebui creat un sistem, pentru că în momentul de faţă nu avem unul. Nu există un om de marketing, iar antrenorii federali uită să trimită echipele la turnee. Atunci când ieşim afară şi vedem ce bugete au alţii, iar noi cu 2.500 de euro pe lună din fonduri personale, ne spunem că nu ne-am născut în locul potrivit. Până acum două luni nu am primit nici măcar o minge din partea federaţiei, deşi Nini a fost numărul 1 în echipa naţională. Nu mai zic de rachete sau de suplimente. Au mers în Belarus şi le-au dat copiilor ciorbă de varză, în timp ce domnul antrenor de lot a stat cu banii în buzunar. Copilul s-a plâns că are o alimentaţie extrem de proastă, dar a fost pus să scrie în fişă că a fost sfătuit să-şi cumpere mâncare. Am fost ameninţat că mă vor exclude, dar mie nu-mi place să pup în fund. Mă duc şi mă legitimez în Serbia", aspus tatăl lui Nini Dica, scrie sursa citată.

VEZI ȘI: Simona Halep vrea la Românii au Talent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel