Fiți acoperiți!

Jurnalistul este acoperit. Primește un telefon, dă două, se uită pe Wiki, discută cu altera pars, chiar dacă, apoi, îi trunchiază răspunsul, și este acoperit: și-a făcut datoria.

Colega care te înregistrează pe ascuns la  vestiar și se duce cu MP3-ul la jurnalistul acoperit, este la rândul său acoperită. A rupt tăcerea, a denunțat sistemul, a spus ”așa nu se mai poate”. Și-a făcut datoria.

Funcționarul din corpul de control de la DSP, MSF, CNAS, INSP, IGPR, ANAF, Curtea de Conturi, DLAF, Parchet, Avocatul Poporului, ca să nu mai vorbim de oengistul apărător al pacienților, este acoperit. Coroborează aliniatul 21 cu paragraful 3, din legea 95 per nu mai știm cât și putem spune că și-a făcut datoria.

Medicule, fi și tu acoperit!

Crezi că poți să pui diagnosticul cu un test, cere două! Să fii acoperit. Un diagnostic cert de unghie încarnată la picior nu exclude un AV la cap, peste două ore sau două zile. Oricine are măcar un factor de risc, așa că poți să-i recomanzi din prima un RMN la creier. A strănutat unul la cabinet, du-l repede la spital, să fii acoperit de riscul unei pneumonii.  

Dacă vin controlorii (nu sunt mulți, doar 400.000 din cele 1,2 milioane de funcționari public din România)? Ei ar putea reproșa consumul exagerat de resurse (în SUA, de exemplu, medicina defensivă cheltuie  pe analize nenecesare 680 de miliarde de dolari). Nu-i nicio problemă, ești acoperit! Îi înregistrezi pe ascuns cu mobilul și dai MP3-ul la televiziuni, ca să explodeze în galben burtierele ”Inspectorul Dumnezeu de la Casa de Asigurări Olt decide cine moare și cine trăiește”.

Dacă vine apărătorul pacienților și își reproșează listele de așteptare sau scăderea indicatorilor (medicina defensivă crește timpul unei consultații și riscurile/efectele adverse pentru pacienții expuși la mai multe investigații sau tratați în exces)? Ești acoperit: telefonul, MP3-ul și fuga, la Parchet, să îl denunți că vrea să dilueze testele, cum făcea Condrea, cu dezinfectanții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel