Gustoasă, hrănitoare și foarte ușoară, fasolea verde este o adevărată delicatesă. Iată cum putem să conservăm fasolea verde.
Fasolea verde este cu adevărat un ingredient uimitor. Pentru ca să o putem servi și iarna, fasolea verde proaspătă poate fi pusă în borcane. Nu ai nevoie de multe ingrediente, doar de puțină răbdare și vei vedea că rezultatul va fi uimitor.
Ingrediente:
5 kilograme de fasole verde;
15 roșii;
sare - după gust;
o jumătate de cană de ulei de măsline;
apă clocotită.
Spălați fasolea și roșiile. Îndepărtați capetele fasolei. Într-o oală mare turnați uleiul de măsline și lăsați să se încinga bine. Între timp curățați și tocați roșiile și le adăugați în tigaie.
După ce roșiile se înmoaie și eliberează un sos frumos, adăugați în oală fasolea verde. Amestecați bine, acoperiți oala cu un capac și lăsați fasolea la fiert.
Plăcintă „falsă” din lipii și carne tocată: un aperitiv delicios, care se termină rapid de pe masă
Fasolea fiartă se asezonează cu sare. Puneți fasolea verde și roșiile în borcane curate și completați cu apă fiartă. Apăsați cu o lingură fasolea ca să nu rămână aer și închideți ermetic borcanele cu capace.
Borcanele se pun într-o oală cu apă și se dau în clocot. Acesta este un pas important pentru a nu submina conservarea fasolei, altfel riscați să aruncați totul după câteva zile.
Plăcintele făcute cu lipii în loc de aluat se prepară repede și ușor și sunt la fel de bune.
Din punct de vedere al gustului, astfel de plăcinte nu sunt inferioare plăcintelor cu drojdie.
Ingrediente:
6 lipii,
600 grame de carne tocată (după preferințe),
2 cepe,
4 linguri de lapte,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
sare și piper măcinat după gust.
Tăiați ceapa și prăjiți-o până se rumenește. Adăugați carnea tocată în ceapă, amestecați și continuați să prăjiți. Într-un castron adânc, bateți ouăle cu laptele.
Acoperiți o tavă de copt cu hârtie de pergament și puneți prima lipie, care trebuie unsă cu amestecul de ouă și lapte. Urmează un strat de umplutura de carne tocată și ceapă. Acoperiți cu cea de-a doua lipie. Repetați procedura până terminați toate ingredientele.
Hering, în sos delicios. Te vei linge pe degete, după ce vei gusta acest preparat
La final, ultima lipie se unge cu un ou și se rade deasupra cașcaval. Plăcinta se dă la cuptor pentru 15 minute, la o temperatură de 180 de grade. Puneți plăcinta gata pe un platou, decorați-o cu verdeață după dorință. Poftă bună!
După ce borcanele s-au răcit și s-au uscat, nu vă mai rămâne decât să puneți în cămară și să folosești fasolea verde atunci când ai nevoie.
Vă prezentăm o rețetă originală din cartofi. Cu siguranță, o să vă placă și o veți include în caietul vostru de rețete.
Secretul acestei rețete este sosul aromat, care pătrunde adânc în fiecare cartof și formează o crustă crocantă nu doar la suprafață, ci și în interior.
Ingrediente:
cartofi - 700 grame,
unt sărat - 2 linguri,
ulei de măsline - 1 lingură,
condimentele la alegere: vă sugerăm un amestec de rozmarin, pătrunjel și piper negru.
usturoi - 2 căței (poate fi înlocuit cu pudră de usturoi).
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Cartofii spălați bine se pun la fiert în coajă în apă cu sare. Gătiți aproximativ 20 de minute, până când cartofii se înmoaie. După 20 de minute scoateți cartofii din oală. Zdrobiți ușor fiecare cartof cu o furculiță și lăsați-i 10 minute să se usuce.
Clătite marocane: un deliciu culinar, cu un parfum delicat de miere și unt
Amestecați untul topit, uleiul de măsline, sarea, usturoiul și condimentele. Puneți cartofii zdrobiți pe o tava de copt, unsă cu puțin ulei. Cu o perie de silicon, ungeți fiecare cartof cu sosul preparat. Lăsați cartofii să stea aproximativ 10 minute pentru a absorbi sosul.
Cartofii se coc, timp de 40-60 de minute, până devin aurii și super crocanți. Înainte de servire, cartofii pot fi stropiți cu mărar tocat sau alte verdețuri, după gust. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu