Fanteziile lui Piţi

catalin anton
catalin anton

Nu cred ca echipa naţională a României să poată fi mai jos decât este la ora actuală. Doamne fereşte de mai rău! Cu doar doi jucători care se ridică la cerinţele fotbalului european, Adrian Mutu şi Gabi Torje, este greu să învingi până şi reprezentativa secundă a Belarusului. Bine că nu au venit cu prima că ne dădeau na-na la funduleţul gol.

Primul care este de vină pentru ruşinosul egal de vineri seară se numeşte Victor Piţurcă. Doar el e selecţioner, nu? Ce a căutat în poartă Costel Pantilimon, pe care l-au „fript mănuşile” de câteva ori? Aaa, da. Nu este el rezervă permanentă la Manchester City? Ei, da. Nu oricine poate sta pe o asemenea bancă. Goalkeeper-ul român a apărat în două luni într-un singur meci oficial, în Cupa Ligii Angliei. Deci, merita să fie titular la naţională, să mai aibă şi el jocuri în picioare, că amorţeşte altfel. Ce caută Cosmin Moţi în primul unsperezece tricolor? Nu ştiţi? Să ne reamintescă de gafele făcute la Dinamo. A reuşit! Printre el şi căpitanul Răzvan Raţ a fost un bulevard pe care belaruşii s-au plimbat nestingheriţi. Nu degeaba îl critică Mircea Lucescu pe fundaşul stânga de la Şahtior Doneţk că i s-a urcat la cap. Să-i mulţumim pentru marea şansă oferită echipei de tineret a Belarusului, calificată la Olimpiada de la Londra, să iasă neînvinsă din dubla cu România. I-am făcut mari şi pe ăştia! Ce a căutat Adrian Cristea la naţională? Ghinionul tricolorilor că s-a accidentat Lucian Sânmărtean, care fusese mintea luminată de la mijlocul terenului. Fără el, s-a „stins” nocturna pe Naţional Arena şi i-a lăsat în beznă pe ceilalţi jucători. A intrat „Prinţul” să orbecăie prin teren fără rost.

Cireaşa de pe tortul lui Piţurcă s-a numit Răzvan Cociş. Febeleţea selecţionerului. Pupilul. Favoritul. Sub deviza niciun meci al naţionalei fără Cociş, Piţurcă a sacrificat jocul echipei când l-a scos pe Costin Lazăr pentru ca Răzvănel să bifeze şi el o selecţie, că nu degeaba l-a chemat „mamiţa” la lot. Mutarea a fost sancţionată cum se cuvine de cei 22.000 de spectatori cu fluierături sincere. Rezultatul s-a văzut pe tabelă.

Cu o asemenea echipă nu se putea spera într-un rezultat mai bun. Urmează poate o înfrângere sau cel mult un egal în Albania şi gata cu preliminariile. Stăm liniştiţi acasă, în liniştea oferită de urna a patra în care am căzut, că oricum nu merităm să mergem la vreun turneu final. Mulţumim, Piţurcă! Mulţumim, tricolori!

PS. Gazonul a fost, în fine, aşa cum trebuia. De ce oare a trebuit să ne facem de „cacao” în lume, nu doar în Europa, la meciul cu Franţa o ştiu doar cei care au încredinţat lucrarea unor incompetenţi. Sau poate aveau ceva datorii la ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel