EURO 2020. Cât va costa modernizarea stadioanelor din Capitală

Europeanul din 2020 va fi găzduit de 13 orașe, la care se adaugă și Bucureștiul. Arena Națională va găzdui patru meciuri (trei meciuri din faza grupelor şi unul în faza „optimilor").

UEFA, Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Capitalei au prezentat, sâmbătă, logo-ul Capitalei. 

În pregătirea EURO 2020 este necesar ca patru stadioane să fie  modernizate,  meciurile oficiale se vor juca pe Arena Naţională.

Pe lânga acest fapt, România trebuie să pună la dispoziţia echipelor ce vor juca în ţara noastră alte patru arene pentru antrenament, respectiv stadioanele din Cotroceni, Ghencea, Giuleşti şi Ştefan cel Mare.

Manuela Irina Pătrăşcoiu, director general la Compania Naţională de Investiţii, a făcut publice detaliile acestor lucrări de renovare. Astfel, costul total al lucrărilor se va ridica la 105 milioane de euro, suma urmând a fi suportată de Ministerul Dezvoltării.

[citeste si]

De asemenea, doamna Pătrăşcoiu a dat asigurări că Guvernul României a trecut pe lista de priorităţi organizarea turneului final din 2020.

"În parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi respectând standardele UEFA, MDRP prin compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toţi fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giuleşti, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo şi 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finaţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja Euro 2020 drept proiect de interes naţional", a mai punctat Manuela Irina Pătrăşcoiu, director general la Compania Naţională de Investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel