Etiopia: Generalul considerat responsabil de 'tentativa de lovitură de stat' a fost ucis

Şeful securităţii din regiunea etiopiană Amhara, generalul Asaminew Tsige, considerat responsabil de două atacuri comise sâmbătă în care au fost ucişi şeful statului-major al armatei naţionale şi preşedintele regiunii, a fost omorât luni, a anunţat postul de televiziune EBC, apropiat puterii, transmite AFP. 

Generalul Asaminew, 'care era fugar după lovitura de stat eşuată de la sfârşitul săptămânii trecute, a fost ucis prin împuşcare în cartierul Zenzelma din Bahir Dar', oraş din nord-vestul Etiopiei, a informat EBC.

Sâmbătă după-amiază, preşedintele regiunii Amhara, Ambachew Mekonnen, şi unul din consilierii săi, participanţi la o reuniune, au fost asasinaţi de un comando înarmat la Bahir Dar, capitala regională. Procurorul general din Amhara, Migbaru Kebede, prezent şi el la întrunire, a decedat luni dimineaţă în urma rănilor suferite.

Într-un atac separat, dar care, potrivit autorităţilor, pare 'coordonat', şeful de stat-major al armatei etiopiene, generalul Seare Mekonnen, a fost ucis câteva ore mai târziu de garda sa de corp, la domiciliul său din Addis Abeba, în timp ce 'conducea operaţiunea' de răspuns la atacurile din Bahir Dar.

Un general în retragere care se afla în vizită a fost şi el omorât. Autorităţile au anunţat că au arestat garda de corp şi numeroşi participanţi la atacul împotriva guvernului din Amhara.

Autorităţile l-au acuzat pe generalul Asaminew Tsige că a organizat atacul de la Bahir Dar şi că a avut un rol în cel de la Addis Abeba. Tsige fusese arestat anterior pentru un presupus complot din 2009, dar ulterior amnistiat şi pus în libertate în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel