EXCLUSIV  Elena Mateescu, director general ANM: ”Lucrurile au evoluat”. Recorduri peste recorduri

Rodica Mitu / 18 ian 2019 / 10:37 Salveaza PDF Comentarii
Elena Mateescu
Elena Mateescu

Elena Mateescu, director general al ANM, într-un interviu acordat DCNews şi DCBusiness, a precizat că posibilitatea beneficiului unor proiecte de finanțare europeană este semnificativă pentru serviciul meteorologic național.

„Anul acesta vom avea 135 de ani de existență. Este o bucurie să spunem. Lucrurile au evoluat de la an la an, până în prezent, iar posibilitatea beneficiului acestor proiecte de finanțare europeană este una semnificativă pentru serviciul meteorologic național, astfel încât modernizarea în pas cu tehnologia și cu nevoile oferirii unor produse mult mai performante, în fiecare an să venim cu informații, să dezvoltăm aplicații și produse care să vină în beneficiul autorităților și publicului - reprezintă misiunea pe care o avem", a spus Elena Mateescu.

De asemenea, în cadrul interviului, a discutat și despre „100 de recorduri climatice în România", care „a făcut obiectul unui eveniment de amploare pe 13 noiembrie. Ministerul Mediului, împreună cu Academia România și ANM, a găzduit acest eveniment pentru a aduce în atenție ce recorduri s-au înregistrat în țara noastră din 1900 și până în prezent". „Vom actualiza broșura sub forma unui volum de carte în acest an, incluzând și anul 2018", a precizat Elena Mateescu.

 

 

Vezi și: ANM, prognoza meteo. VREMEA pe regiuni până la sfârșitul lunii ianuarie

Vezi și: ANM, cel mai bun sezon pentru turism. Elena Mateescu: Cele mai noi date


Video

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23