ECDC: România, printre cele 10 țări din UE care se află într-o situaţie „îngrijorătoare” din cauza Covid

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Zece țări din Uniunea Europeană se află într-o situaţie „foarte îngrijorătoare” din cauza Covid-19, iar alte zece, între care și România, într-o situație „îngrijorătoare”, conform Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).

Situaţia epidemiei de COVID-19 continuă să se deterioreze în Uniunea Europeană şi este considerată foarte îngrijorătoare în zece ţări şi îngrijorătoare în alte zece, a anunţat vineri Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Situaţia epidemiologică din UE este caracterizată în prezent de o creştere rapidă şi semnificativă a numărului de cazuri şi de o rată a mortalităţii scăzută, dar în creştere lentă". Cazurile, spitalizările şi decesele sunt aşteptate să crească în următoarele două săptămâni", rezumă agenţia UE cu sediul la Stockholm, în ultima sa evaluare a riscurilor.

Dintre cele 27 de state membre, Belgia, Polonia, Ţările de Jos, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria şi Slovenia se află într-o situaţie foarte îngrijorătoare.

Ţările în situaţie "îngrijorătoare" sunt Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, România şi Slovacia.

Trei ţări se află în categoria "îngrijorare moderată" (Franţa, Portugalia, Cipru), în timp ce patru ţări se află în categoria "îngrijorare scăzută" (Italia, Spania, Suedia şi Malta).

Metoda utilizată de ECDC pentru categoriile de îngrijorare include nu numai valorile absolute (numărul de cazuri, spitalizări şi decese), ci şi evoluţia recentă a acestora.

Potrivit ultimelor sale proiecţii, se aşteaptă ca numărul de cazuri şi decese să crească cu aproximativ 50% în următoarele două săptămâni, ajungând la o rată săptămânală de 300 de cazuri noi şi 2,7 decese la 100.000 de locuitori.

Pentru celelalte trei ţări din afara UE monitorizate de agenţie (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein), situaţia este considerată "îngrijorătoare".

BILANȚ COVID România, 12 noiembrie 2021

Până astăzi, 12 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.735.277 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.590 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.556.403 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 82 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 52.513 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat

În intervalul 11.11.2021 (10:00) – 12.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 307 decese (157 bărbați și 129 femei), din care 21 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 307 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 la categoria de vârstă 40-49 ani, 24 la categoria de vârstă 50-59 ani, 70 la categoria de vârstă 60-69 ani, 109 la categoria de vârstă 70-79 ani și 93 la categoria de vârstă peste 80 ani.

274 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 27 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 21 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Alba,Caraș-Severin, Cluj, Galați, Gorj, Iași, Sălaj, Sibiu, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 286 decese.

Din totalul de 307 pacienți decedați, 286 erau nevaccinați și 21 vaccinați. Cei 21 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani. 19 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 2 pacienți nu au fost raportate comorbidități. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel