E mai bună presa, după ce Dan Diaconescu a intrat la pușcărie?

Satisfacția pe care o afișează unii după întemnițarea lui Dan Diaconescu este normală. Sunt însetați de dreptate, i-a enervat individul, le-a căzut greu popularitatea acestuia, nu-i suportau emisiunile...Invidia sau altruismul, ura ori compasiunea, orice sentiment poate fi invocat, când îl înjuri sau îl aperi pe Dan Diaconescu. Dar pedeapsa penală nu  are a face cu calitatea materialelor jurnalistice produse de acesta.

A spune că își merită pușcăria fiindcă a degradat standardele televiziunii, nu e doar o greșeală, ci și un risc pentru mass-media. Omul stă la închisoare pentru o infracțiune, nu pentru că a realizat emisiuni ”tomberon”. Șantajul este pedepsit de Codul Penal,  pentru a judeca un show tv nu există complet.   

Dacă ar exista, pasul doi ar fi arestul preventiv pentru Teo, mama maneliștilor televizați? N-ar trebui să închidă și alte posturi tv, care nu corespund? Să bage un filtru și pe internet? Dar cine stabilește lista cu subiecte și personaje de calitate, ca să nu mai apară pe sticlă Ciumac și Magda lui? CSM-ul sau Înalta Curte? Cine aprobă conținutul emisiunilor, în lipsa unui Comitet al Cenzurii?

Va fi mai bună presa după întemnițarea lui Dan Diaconescu?

Nu cred că arestarea patronului a făcut să dispară publicul OTV. Dan Diaconescu nu mai poate profesa 10 ani, dar oteviștii au 10 oteveuri la care să se uite. Fiecare cu DD-ul lui.

De fapt, publicul este cel care ar trebui să pedepsească lipsa de calitate. În loc să ceară arestarea lui Dan Diaconescu, adversarii lui ar fi trebuit să ceară introducerea orelor de educație pentru mass-media, în școli! Cursurile de ”alfabetizare media” sunt cu atât mai necesare, astăzi, când cetățeanul nu mai petrece doar două ore în fața televizorului, ca la momentul lansării OTV. Ci își ia micul ecran, oriunde s-ar duce, în buzunar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel