Dumitru Dragomir încalcă "omerta" din fotbalul românesc

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, începe să vorbească. Acesta a declarat  pentru ProSport Live că s-ar fi luat o şpagă de zece de milioane de euro pentru ca LPF să atribuie drepturile de televizare pentru Liga Întâi fără licitaţie.

Dumitru Dragomir spune că banii i-au fost oferiţi lui iniţial şi că a fost dată a afară tocmai pentru că ar fi refuzat să se implice în această ilegalitate.

Liga Profesionistă de Fotbal a acordat drepturile de televizare pentru Liga Întâi fără licitaţie, iar Consiliul Concurenţei anchetează cazul. Preşedintele Ligii, Gino Iorgulescu, spune că a fost respectată legea, însă este contrazis de fostul şef al forului fotbalistic Dumitru Dragomir.

Dragomir este convins că toate detaliile din acest scandal vor fi aflate în curând.

"O să mai auziți pentru că se ocupă și alții de chestiile astea. În țara asta totul iese la lumină, o să vedeți! O să auziți cât mi s-a promis comisionul, au fost zeci de milioane!", afirmă Dragomir.

[citeste si]

În 2014, Gino Iorgulescu a anunţat că a vândut drepturile de televizare pe următorii cinci ani, unui offshore din Malta, pentru suma de 170 de milioane de euro. Prea puţin, este de părere Dragomir.

"Dacă făceau licitație, eu cred că se luau peste 400 de milioane de euro pe drepturi de televizare, cât au făcut ei pe cinci ani", a spus Dragomir.

Consiliul Concurenţei investighează dosarul ca urmare a unei reclamaţii făcute de compania RCS-RDS, care deţinuse anterior contractul. Potrivit legii, Liga Profesionistă de Fotbal ar fi trebui să organizeze licitaţie pentru drepturile de televizare a Ligii Întâi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel