Dragoş Pîslaru, ministru în Guvernul Cioloş, ales preşedinte de comisie în Parlamentul European

Sursă foto: Facebook Dragoș Pîslaru
Sursă foto: Facebook Dragoș Pîslaru

Dragoş Pîslaru, fost ministru în Guvernul Cioloş, a fost ales preşedinte al Comisiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European. 

„Voi conduce o comisie a cărei activitate are impact asupra drepturilor muncitorilor români atât din țară, cât și din străinătate, asupra bunăstării și viitorului copiilor și tinerilor, asupra creării de locuri de muncă mai bine plătite, asupra agendei de combatere a sărăciei și excluziunii sociale. De la începutul mandatului meu, mi-am pus toată energia pentru a ne asigura că agenda Uniunii Europene nu este doar un concept abstract, ci că ajunge să facă bine cetățenilor europeni. Demersurile mele de a avea un pilon pentru copii și tineri în Mecanismul de Redresare și Reziliență și PNRR, rezoluția pentru lucrătorii mobili din Europa, Garanția pentru Copii, rezoluția pentru tineri, toate acestea îmi dau încredere că în restul mandatului vom putea aduce beneficii concrete pentru cei care au nevoie de ele. Acesta este angajamentul meu în noua funcție, care nu este doar un câștig pentru mine și pentru USR, ci pentru toți românii și toți cetățenii europeni”, declară Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR, conform Mediafax.

Importanţă asupra drepturilor românilor 

„Comisia pe care o va conduce începând de azi (luni - n.r.) Dragoș Pîslaru are o importanță majoră asupra drepturilor românilor din țară și diaspora și mă aștept să o gestioneze cu competență și responsabilitate. În 2019, USR a promis că dacă ajunge în Parlamentul European va crește influența României și asta se întâmplă de mai bine de doi ani”, a spus Dacian Cioloș, președinte USR și europarlamentar.

Comisia EMPL este organismul competent în materie de ocupare a forței de muncă și de aspecte de politică socială, condiții de muncă, securitate socială, integrare socială și protecție socială; liberă circulație a lucrătorilor și pensionarilor; drepturile lucrătorilor; măsurile de garantare a sănătății și securității la locul de muncă; Fondul Social European; politica de formare profesională, inclusiv calificările profesionale; dialogul social; și toate formele de discriminare la locul de muncă și pe piața muncii, altele decât cele pe bază de gen.

Dragoș Pîslaru a fost ministru în Guvernul Dacian Cioloș, în perioada 8 aprilie 2016 – 4 ianuarie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel