Dragnea i-a dat lui Iohannis soluția pentru schimbarea lui Ponta

iohannis dragnea dc
iohannis dragnea dc

Preşedintele Iohannis a declarat, după trimiterea în judecată a premierului Ponta, că "imaginea României are foarte mult de suferit". Din punctul președintelui de vedere, soluţia la această problemă ar fi demisia premierului, scrie Mediafax.

Cât de sincer este președintele Iohannis? Este cu adevărat îngrijorat de implicațiile pe plan extern, sau dorește să-l dea jos pe Ponta doar dacă poate trimite "guvernul său" în Palatul Victoria?


Replica a fost dată de președintele PSD, Liviu Dragnea, într-un interviu acordat B1tv. "Plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situație dificilă în sensul că nu avem nicio garanție că președintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD. Nu a spus-o, nu a rostit așa ceva. (...) Acestea sunt lucruri care trebuie spuse de către președinte", a afirmat, cu subiect și predicat Liviu Dragnea.


Deci, dacă Iohannis vrea să rezolve criza de imagine generată de cazul Ponta nu are decât un lucru de făcut: să anunțe public că va numi un alt premier PSD. Iar partidul de guvernământ îi retrage sprijinul lui Ponta. De altfel, și premierul a anunțat că se retrage, dacă președintele se angajează să numească un premier PSD.


Va ignora președintele Iohannis soluția oferită de Dragnea și Ponta, pentru a păstra în Palatul Victoria sacul de box al PNL? Răspunsul stabilește dacă Iohannis va fi un altfel de președinte. Altfel decât Băsescu, care ori ar fi dat țeapă, ori ar fi luat în râs propunerea. Și altfel decât Iliescu, care ar fi lăsat lucrurile să "fiarbă în suc propriu", ca în Piața Universității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel