Două SPITALE din Capitală, GOLITE. Externări de urgență, se face loc pentru pacienții COVID-19

foto Pixabay/ Externări de urgență pentru pacienții COVID
foto Pixabay/ Externări de urgență pentru pacienții COVID

Toți pacienții din două spitale din București sunt externați de urgență. 

Situația devine disperată în România, iar în București s-a trecut la următorul pas: eliberarea a două spitale din Capitală. Digi24 anunță că toți pacienții internați la spitalele "Malaxa" şi "Sfântul Ioan" vor fi externaţi astăzi. Decizia vine pentru a face loc bolnavilor infectați cu SARS-CoV-2, care au nevoie de internare urgentă. 

Conform sursei citate, din spitalul ”Sfântul Ioan”, externările au început de miercuri. Au fost deja externați 37 de pacienți, iar în zona verde mai sunt 162. Ei urmează fie să fie externați, fie să fie transferați, în funcție de starea lor de sănătate. Cei mai mulți pacienți se află internați la Secția de Chirurgie. Din Maternitatea Bucur, care ține tot de "Sfântul Ioan", au fost deja externate șase paciente. Acolo mai sunt 55 de paciente. Cele care urmează să nască vor fi transferate în alte maternități care sunt non-Covid.

Spitalul "Sfântul Ioan" e mixt acum: sunt 56 de paturi în secțiile Covid, iar la Maternitatea Bucur sunt 13. Acolo sunt acum cinci paciente care au Covid – unele sunt însărcinate, iar altele au născut.

Anunțul cu privire la această situație a fost făcut de către ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, care a anunțat, marți, că spitalele Malaxa și Sfântul Ioan vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienți COVID.

Zeci de pacienți așteaptă acum să fie salvați în camera de gardă de la Matei Balș 

”Aş spune că e o regulă ca la Matei Balş, în ultimele săptămâni, să fie plină camera de gardă. Pacienţii sunt evaluaţi, unii trebuie să fie internaţi, dar nu există locuri. Nu vorbim aici doar de terapie intensivă, ci de pacienţi care au forme severe şi au nevoie doar de oxigen. Sigur, în prima parte a zilei rezolvăm de fiecare dată, dar ce apare după necesită timp de aşteptare. Nu există dimineaţă în care să nu fie 20 de pacienţi sau mai mulţi care sunt în camera de gardă. Primesc tratament, monitorizare, dar nu sunt pe secţie", a declarat Adrian Marinescu, specialist în boli infecţioase la Institutul Matei Balş, pentru DCNews. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel